tiistai 16. helmikuuta 2016

Lääkäripäivä

Pitkästä aikaa oli lääkäripäivä. Sain tällä kertaa toivomukseni läpi ja pääsin suosikkilääkärilleni. Hauskasti suomea puhuvan intialaisen lääkärin kanssa olin heti ensimmäisellä kerralla samalla aaltopituudella. Kyseinen lääkäri on erittäin nopea ja suorapuheinen. Näin lyhyt ja kallis vastaanottoaika tulee käytettyä tehokkaasti.

Tuloksissa on sellainen mukava juttu, että iso pääkasvain keuhkoissa on kalkkeutunut ja kaikesta päätellen toimintakyvytön. Sellaista tietoa en uskonut koskaan saavani, niinkin kova uutinen se oli. Joidenkin etäpesäkkeiden suhteen tilanne on vähän epäselvä. Osa on nujerretussa tilassa, mutta parin kohdalla on epäilyjä laajenemisesta. Lääkäri halusi vielä lisää käydä läpi useamman kuvauskerran kuvia saadakseen tarkan tiedon tiettyjen imusolmukkeiden kehityksestä.  Valmistaudun ottamaan tiedon vastaan, mikä tahansa se onkaan. Arvelen, että satsi sädehoitoa on tiedossa. Joka tapauksessa tunnen oloni selvästi terveemmäksi kuin ennen lääkärikäyntiä. Vielä kun opiskelupaikkakunnalta saatiin vahvistusta, niin askelmittariin tuli 12 000 askelta. Ei hullumpi päivä, vaikka huomenna miten paha olo olisikin.
---
Sportmagasinet oli taustalla auki ja siellä haastateltiin erästä suurimmista suosikeistani Finn-Hågen Kroghia, joka on tällä hetkellä toisena miestin hiihdon maailmancupissa. Huvittava fakta oli se, kun hän kertoi, ettei aikanaan ollut mikään junioritähti. 15-vuotiaana hän ei mahtunut omassa ikäluokassaan sadan parhaan joukkoon maansa mestaruuskisoissa. 16-vuotiaana hän ei ollut viidenkymmenen joukossa. Tämä on tosi hyvä muistutus siitä, miten turhaa voi olla spekuloida lahjakkuuksista juniori-iässä. Kehitysvauhti on niin erilainen, kuten myös motivaatiotekijät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti