keskiviikko 26. elokuuta 2015

Trump ja keihäs (päivitetty)


Donald Trumpin puhetta kuuntelen. Hän on aivan maagisen loistava! Puhuu vaalitilaisuudessaan tuntitolkulla, on avoimen narsistinen muttei ärsytä. Hänen energiansa on ilkeän positiivista, sitä on vaikea selittää mutta joku aivan erityinen karisma hänessä on. Liikemiehen nopean analyyttinen ajattelu ja valtava energisyys jättää muut varjoonsa. En usko, että mitään vastaavaa on nähty.

Kohta ollaan tilanteessa, että Trumpia ei voida enää pitää vitsinä. Jeb Bush voi olla liian vaisu pärjätäkseen Trumpille. Jos näin käy, sitten ollaankin jo finaalissa. Hillarynkin voi olla erittäin vaikea pärjätä Trumpille. Erittäin vaikea on pysäyttää vauhtiin päässyttä Trumpia, joka saattaa hyvinkin tehdä Sipilät...ellei sitten ihmiset kyllästy kouhkaamiseen.
---
Huomenna on Pekingin keihäsfinaali. Suomalaisten menestystoiveet ovat olleet alusta alkaen olleet keihäänheittäjien varassa. Mitalia pidetään suorastaan varmana, mikä voi olla virhe.

Ennakkosuosikin asema on vaikea, vaikka kyseessä on näinkin kokeneet heittäjät. Heittoalusta näyttää olevan Pitkämäelle vaikea, valmistavat heitot eivät ole vakuuttaneet. Karsinnoissa hän puhui syttymisen vaikeudesta, mikä on vähän huolestuttavaa puhetta ennen arvokisafinaalia. Toki Pitkämäki on koko joukon varmin heittäjä, mutta olisin silti vähän huolissani. Pahinta olisi Veselyn huippuonnistuminen heti alkuun, mikä veisi Teron helposti yliyrittämisen puolelle.

Ruuskasella on ollut muutamia hyviä venymisiä kauden aikana. Silti jopa finaaliin meno tuotti hänelle tuskaa karsintarajan jäädessä ulottumattomiin. Hänellä on potentiaali heittää erittäin pitkälle, mutta on siellä muitakin hyviä. Saksan kaveri vaikutti rennolta tapaukselta. Toivon kuitenkin suomalaisille maksimimenestystä. Menestys on mahdollisuus ei pelon aihe.
Jalkapallossa mestarien liigan lohkovaiheeseen menee skandinaavista väriä, kun Mälmö voitti Skotlannin ylpeyden Celticin maalein 2-0.  Mestarien liigassa  menestymistä ei voi mitenkään liioitella urheilumaailmassa. Niin hieno tuote se on. Tämän päivän energisellä esityksellä Mälmö tulee vielä todennäköisesti kiusaamaan jotakin isompaakin joukkuetta.
---

Kenia vei niin tänään niin monta kultamitalia Pekingin yleisurheilukisoissa, ettei laskea jaksanut. Ihmettelin  myös kiekonheittäjänaisia. Ovat niin muuttuneet ulkoasultaan. Omaan mieleen piirtynyt kuva naiskiekonheittäjästä on miehekäs DDR-heittäjätyyppi, joka karjaisee niin, että heikommilla on melkein helpot housussa. Tänään voittanut Kuubalainen pieni nainen on hädin tuskin 160 cm pitkä, mutta kroppa täyttä rautaa. Denise Caballero voitti kisan lähes 70 metrin heitolla. Rikkoo jotenkin fysiikan lait tuo heittäjä.
---
Alavireinen oli tämä päivä. Levon myötä toivon huomenna taas pääseväni parempaan vireeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti