sunnuntai 2. elokuuta 2015

Kalevan kivat

Kalevan kisoissa oli runsaasti yleisöä. Se kertoo jotakin siitä, että yleisurheilu on osa perinteisintä suomalaisuutta sen DNA:ta. Siinä on talvisodan henkeä: verta, hikeä ja kyyneliä. Näin siitäkin huolimatta, että suomalaiset ovat kovin keveitä kansainvälisesti.

Tänään on vuotanut julkisuuteen uutinen doping-pommista yleisurheilussa, minkä tuleminen on ollut odotettavissakin, kun katsotaan tuloksia viime vuosikymmeniltä. Tuskinpa montaa satasta on juostu alta kympin tai kuulaa työnnetty yli kahdenkympin puhtaina. Liittojen etu olisi kuitenkin se, että sponsoreita ei karkoteta ikävillä uutisilla. Jollakin keinolla käryt saadaan pimennettyä, veikkaan.

Suomalaisia yleisurheilijoita on kiva katsella, kun älytön tatuointi-innostus ei ole vielä levinnyt. Henkilökohtaisesti en yhtään tykkää katsoa sotkuisia läiskiä iholla.

Mutta mitä on tapahtunut yleisurheilijoiden terveydentilalle? Liioittelematta lähes jokainen urheilija on juuri toipunut vammasta tai potee parhaillaan jotakin ellei sitten satu olemaan kokonaan poissa loukkaantumisesta johtuen. Ehjää harjoitus- ja kilpailukautta ei taida olla kuin Tero Pitkämäellä, joka hänkin tänään piteli pakaraansa.  Lisäksi hyvin monet lupaavat kilpailijat lopettavat tosi nuorena ennen uransa huippuvaihetta. Näitä asioita olisi hyvä miettiä nyt, kun uusia lahjakkaita ikäluokkia on tulossa.
---
Onnittelut Latvalalle, nyt näyttää taas paremmalta. Suomen rallia ei koskaan  pidä antaa ranskalaisten haltuun.
--
Olo oli väsynyt ja hankala. Illalla oli parempi vointi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti