torstai 13. elokuuta 2015

Ei ymmärrä velanottoa ja tervetuloa Ruotsin papalle!

Miten valtiontalous on niin kuralla? Tuntuu, että koulutus imetään kuiviin säästöillä ja silti velanotto ei pienene ensi vuonna. Kohutun yhteiskuntasopimuksen vaikutukset eivät toteutuessaankaan riitä talouden riittäväksi tasapainottamiseksi. Kummallista on, että ensi vuonnakin otamme lainaa 1000 euroa asukasta kohti - vauvasta vaariin.
---
Vointi oli selvästi eilistä parempi. Pyöräilyt jäivät kuitenkin huomiseen.
---
Huuhkajat sai uuden päävalmentajan Ruotsista. Papan nimi ei ole kovin tuttu, mutta siirtymäkauden paavina menee varmasti mukavan harmittomasti. Juha Malinenkin olisi ollut tosi mielenkiintoinen vaihtoehto, koska hänellä on aika kovat näytöt surkeiden porukoiden johtamisesta menestykseen. Kyllä ruotsalaiskomento lupaa aivan hyvää, siellä ymmärretään pohjoismainen mentaliteetti ja osataan tehdä tulosta.

Mixu Paatelaisen tilaisuus valui hiekkaan, mikä kertoo hirvittävän kovasta kilpailusta maailmalla. Paatelaisen huolella kasvattama sukupolvi pitää pian taas uusia, joukkueen keski-ikä on 27 vuotta eli joukkue on parhaassa iässä tällä hetkellä. Jotakin toiveita herättävää on kuitenkin näköpiirissä. Joel Pohjanpalosta on tulossa kovan luokan maalintekijä Teemu Pukin ollessa aivan liian kiltti tehtävään. Maalivahti on löytynyt ja Tero Mäntylä pitäisi keksiä topparin paikalle johtohahmoksi. Joulukuusi roviolle ja realistinen palloilu takaisin.

Itsekin pääsin katsomaan harjoituksia tänään, kun Hyttynen kävi tutustumassa 6-8- vuotiaiden harjoituksiin. Nurmen tuoksu on hyvä tähän aikaan vuodesta. Seuraavaan kertaan voi mennä hetki, joten kaikenlaista isoa ja pientä ehti tuossa ajassa miettiä. Edellisellä kerralla olin katsomassa liigajoukkueen treenejä. Näin suunnilleen ääripäät Suomessa. Hauskaa, miten sama laji vetoaa niin moniin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti