sunnuntai 23. elokuuta 2015

Kiinalaiset kisat alkoivat.

Upea päivä, auringonpaistetta ja leutoa tuulta.

Kiinassa tapahtuu taloudessa ja urheilussa. Pekingissä on käynnissä monille suomalaisille niin yleisurheilun MM-kisat. Järjestettiinhän ensimmäiset kisat Helsingissä 32 vuotta sitten. Toisen kerran kisat olivat Suomessa 2005. Silloin sanottiin, että suuret urheilukisat ovat laajenemassa niin isoiksi, että Suomessa ei riitä enää voimavaroja jatkossa niiden järjestämiseen. Voi olla. Muistelen, miten hotellin aulassa venailin vierekkäin Justin Gatlinin kanssa. Ei siinä isompia haasteltu. Kummallakin taisi olla omat murheensa. Gatlin on näiden kisojen kohu-urheilija, koska ei kaksi kertaa kärynneenä kuuluisi kisoihin joidenkin mielestä. Asia voi olla myös päin vastoin, hän on kärsinyt oikeudenmukaiset rangaistukset rikkeistään. En olisi kovin varma muidenkaan jauhojen puhtoisuudesta tuossa lajissa.

Pekingissä on ilman laadussa toivomisen varaa. Jossakin kerrottiin, että ilman hengittäminen vastaa neljänkymmenen tupakan polttamista päivässä. Eipä ihme, että USA:n tavoin Kiina on heräämässä ilmastokysymysten äärelle laajemmassakin mittakaavassa.

Päivä oli aika raskas. En tiedä oliko pyöräily liikaa. Huomisen jälkeen parin viikon lepo tiedossa sytostaateista. Pyörää en malttaisi jättää telineeseen, jos sää on vastaavan mahtava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti