perjantai 28. elokuuta 2015

Katriina 10 v.

Pieni käynti uimahallissa teki hyvää, mutta antoi myös melkoisen väsyn. Oikeastaan aamukin oli hankala. Millään ei meinannut päästä liikkeelle. Joskus se kai vain on sellaista. Pariksi tunniksi pääsin sijaistamaan. Ihan tutulta hommaltahan tuo vaikutti.

Obama puhuu telkkarissa hyvin vapautuneen oloisena. Yhdysvaltojen talous on tehnyt loikan positiiviseen suuntaan. Näyttöjäkin hänellä alkaa olla. 13 miljoonaa uutta työpaikkaa ei ole huono työnäyte. Työttömyys on laskenut kymmenestä vähän päälle viiteen prosenttiin.  Helpotus on varmasti myös se, että Kiinan epävakaus ei ole vienyt taloutta kaaokseen.

Obaman puhe lähetetään New Orleansista, eikä aivan sattumalta. 10 vuotta on kulunut hirmumyrsky Katrinasta. Katrina valtasi 80 % New Orleansista ja vei 1833:n ihmisen hengen. Alligaattorien syömiksi tulleiden ja muiden kadonneiden tarkkaa lukua tuskin koskaan saadaan selville.

New Orleans on siitä erikoinen kaupunki, että se on rakennettu 2 m veden pinnan alapuolelle tulvavallien varaan. Kaikkeen olisi pitänyt osata varautua. Koko kaupunki evakuoitiin. Osa kuitenkin jäi uppiniskaisuuttaan tai muusta syystä kaupunkiin - monet ikävin seurauksia. Viranomaistoimintaa arvosteltiin, koska kuria ja järjestystä ei onnistuttu ylläpitämään.

Katrina oli kuitenkin osa käännettä ympäristöajattelussa. Edes mahtava USA ei voi jättää ilmaston merkitystä huomiotta. Muutenkin jälleenrakennus on viime vuosina edistynyt hyvin.
---
Päivän ehdoton hupipala oli, kun kameramies ajoi kunniakierrosta kiertävän Usain Boltin päälle, niin että molemmat menivät nurin. Taisikin olla ainut joka pystyi kaatamaan Boltin näissä kisoissa. Bolt itse otti asian huumorilla ja epäili Gatlinin maksaneen kameramiehelle

Video Boltin kaatumisesta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti