lauantai 29. elokuuta 2015

Lepoasennossa

Pientä piristymistä oli päivän mittaan, mutta illalla tuli uusi sippi. FIFAa on tullut hiukan pelattua. FIFA onmm  konsolipeli, jossa on simuloitu jalkapallomaailma satoine joukkueineen. Mahtava peli muuten, mutta jälkikasvua vastaa tuli niin sopivasti turkkiin, että ilmeisesti täytyy tehdä pitkämäet ja vetäytyä pienelle harjoittelutauolle.
---
Paljon on tullut keskusteltua erilaisista aiheista, kuten suomenkielen sijapäätteistä, aivojen rakenteesta, limbisen järjestelmän toiminnasta ja kaikesta hassusta, mitä reaalikokeeseen valmistautuvat keksivät. Oma päivän kohokohta oli sisäistää englannin sanan "pursue" laajempi merkitys. Aiemmin oli käsittänyt sen aivan liian kapeasti. Merkillisiä ovat joskus ilonaiheetki.
---
NRK esittää tositv:nä Diktatuuri-sarjaa, jossa kahdeksan ihmistä eristetään ulkomaailmasta kahdeksaksi päiväksi kellarin tapaiseen. Diktaattori pyrkii erilaisilla käskyillään murtamaan yksilöllisyydentunteen ihmisiltä. Tämä ihmiskoe muistuttaa Stanfordin vankilakoetta vuodelta 1971, tosin pehmeämpänä versiona. Demokratiassa eläneille tässäkin versiossa on paljon pohdittavaa. Diktatuurin kauheudet laittavat ihmiset pohtimaan ja vallankumoustakin pohditaan. Saa nähdä kuinka käy.



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti