lauantai 22. elokuuta 2015

Hevosista ja yhteiskuntasopimuksista

Vuorossa oli väsypäivä, joten nukuttua tuli tosi paljon. Ajattelu ja liikkuminen ovat kuin hidastetusta filmistä. Ei kuitenkaan mitään kiputiloja eikä sellaista haittaa. Eiköhän huomenna hepo ole vähän vireämpi.

Siitä tulikin mieleen, että olin Norjassa niin innoissani nähdessäni vuonohevosen ihan livenä. Tänään pyörälenkillä totesin, että kas kummaa, onhan meillä tuollainen otus omassakin kylässä näköjään. Kovasti on hieno ja muutenkin katson ilolla hevosia, vaikken niistä mitään ymmärräkään. Eräänä päivänä kysyin yhdestä pollesta, että onko poni vai varsa. Poni kuulemma oli. Tällä tasolla on osaamiseni hevosten kanssa. Pyörälenkille osuu reilu kymmenkunta tilaa, jossa on hevosia laitumella. Mielellään niitä katsoo. Mietin vain sitä vaivaa, mitä eläinten pitäminen tuossa kunnossa vaatii. Ehkäpä harrastus hevosen kakan keskellä samalla suojaa pikkutyttöjä pahoilta teiltä.
---
Yhteiskuntasopimuksesta ei päästy yhteisymmärrykseen. Keskeiset ministerit olivat todella pettyneen näköisiä. He ymmärtävät ongelmien syvyyden ja millaisia toimenpiteitä joudutaan vielä tekemään. Sipilä törmäsi seinään nimeltään SAK. Nyt olisi kiva tietää, millä mielellä Lauri Lyly pesee illalla hampaitaan peilinsä edessä. Nykylaskelmien mukaan Suomen talous voi todella huonosti. Mitä, jos taas käy niin, että laskelmat ovat olleet liian optimistisia. Yhteiskuntasopimus olisi tarkoittanut sitä, että vastuuta jaetaan ajoissa, ja että päästään muihin isoihin kysymyksiin käsiksi pian.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti