torstai 13. elokuuta 2015

Tohtiiko enää julkisiin?

Hankalimpia päiviä pitkään aikaan. Kolmet päiväunet tuli nukuttua ja sängyssä oltua koko päivä. Saunominenkin jäi tältä päivältä kokonaan väliin. Syy tilanteeseen on vähän epäselvä, mutta ainakin sytostaateilla lienee vaikutusta asiaan. Vähän pidempi tauko ennen tätä kuuria saa ehkä elimistön reagoimaan normaalia voimakkaammin.

Sitä toivoo, että julkiset kulkupelit ovat turvallisia. Viikon aikana on kuitenkin tapahtunut kaikenlaista huolestuttavaa. Olin yllättynyt  tiedosta, jonka mukaan junissa kuljettaja voi kytkeä kulunvalvonnan pois päältä ajon aikana. Jos junassa on vaikka 500 matkustajaa ja kuljettaja räplää älypuhelinta, niin ei se kuulosta hyvältä. Taisin blogissa jokin aika sitten mainita, kun tulin seuranneeksi pari kertaa junan kuljettajan vuoronvaihtoa. Ensinnäkin yllätyin tajutessani, minkälaiset sällit ovat vastuussa junan kuljettamisesta. Onneksi on kulunvalvonta, joka pysäyttää junan näiden kommeltaessa, ajattelin silloin...

Myös tunnelionnettomuudet ulkomailla ovat olleet huolestuttavia tänä kesänä. Onneksi pahempaa ei ole sattunut. Eilen ruotsalainen linja-auto paloi eräässä pitkässä tunnelissa. Onneksi vain neljä loukkaantui vakavasti. Tunneleissa on hälytyslaitteet ja kääntöpaikkoja, joten koko tunneli ei grillaannu tulipalon sattuessa. Karmea oli viimeviikkoinen uutinen lentokoneen miehistöstä, jossa lentäjä puhalsi 1,3 promillea . Radion viihdeohjelmassa toimittaja päätti tänään juontaa vastaavassa kännissä lähetyksen.  Kertoi jälkeenpäin häpeävänsä tekoaan ja ajattelevan lentokoneen lentämistä tuossa tilassa.

Tällaiset uutiset eivät aina ole omiaan lisäämään ihmisten luottamusta julkisiin kulkupeleihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti