tiistai 27. tammikuuta 2015

Yökyöpelin höpinöitä

Nukkumaanmeno viivästyy helposti. Aamulla sen sijaan pääsee aivan hyvin ylös. Uni jää aika lyhyeksi. Tilastoa olen pitänyt, ja havainnut, että viikottainen unimäärä on kuitenkin aika vakio. Tulee päiviä, jolloin unimäärä on suurempi. Joululoman aikana unimäärät olivat suurempia.

Päivä on mennyt nopesti ja vointi on ollut aivan hyvä. Musiikin kanssa on tullut tumpuloitua tänäänkin. Se vie ajantajun nopeasti. Kaipa siinä samalla jotakin oppiikin.

Huomisaamuksi on ilmoitettu katkos sähkenjakeluun klo 6-8.30. Oikeastaan jännä nähdä mitä kaikkea se tarkoittaa käytännössä.

Pari päivää sitten kirjoitin koulutuksesta jotakin. Sen jälkeen olen katsonut dokumentteja ja lukenut artikkeleita asiasta. Omat näkemykset ovat hiukan tarkentuneet. Varsinkin aivotutkimuksella on paljon annettavaa. Periaatteessa seison kyllä sanojeni takana, mutta aihe on hiukan liian iso pieneen tekstiin. Sen tähden ajattelin poistaa osan tekstistä. En kuitenkaan sitä tehnyt, koska onhan siinä asiaakin. Olisin vain halunnut tähdentää käsitystä siitä, että oppija on oppimisen subjekti ja koulun tarkoitus ei missään tapauksessa saa olla pitkästyttäminen, koska se on vaaraksi aivoille ja kehitykselle muutenkin. Nettiä pitää hyödyntää, mutta pitää olla vuorovaikutusta myös ilman ruutuja monestakin syystä. Muuten ei opi sosiaalisia taitoja, täytyy nähdä ilmeitä ja aitoja reaktioita. Lisäksi tarvitaan kunnon syventymistä eikä pelkkä pintasurffailua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti