maanantai 12. tammikuuta 2015

Paras valittiin parhaaksi

Ronaldolle meni kultainen pallo toista kertaa peräkkäin. Iso ego, iso persoona. Monien mielestä ärsyttävä diiva. Kukaan ei kuitenkaan voi kieltää hänen ansioitaan pelaajana. Täydellinen urheilija ja jalkapalloilija; äärimmäisen nopea, tekninen, vahva. Loistava pelikäsitys kruunaa pelaajan kokonaisuuden. Himoharjoittelija on vieläpä kehittynyt viimeisinä vuosina entistä täydellisemmäksi pelaajaksi.

Ronaldo ei kuitenkaan onnistunut erityisen hyvin MM-kisoissa. Liekö syynä ollut väsymys tai loukkaantumiset. Sen vuoksi Saksan maalivahtia Manuel Neueria povattiin kultaisen pallon saajaksi. Hän on tuonut maalivahtipeliin uutta suuntaa ja hän oli ratkaisupelaajia maailmanmestaruuden tuoneessa joukkueessa. Harva yksittäinen pelaaja onnistuu muuttamaan lajin luonnetta. Siksi monet olisivat suoneet hänelle kultaisen pallon. Messi johdatti Argentiinan finaaliin ja pelasi hänkin huikean kauden. Hänen kehityskaarensa ei ollut kuitenkaan saman suuntainen kuin Ronaldon, joten sikäli sympaattiselle taskuraketille viides pallo ei olisi kuulunutkaan.
---

Susista jaksetaan puhua isolla tunteella. Kärjistettynä Helsingissä asuvat luonnonsuojelijat haluaisivat kasvattaa  ja suomussalmelaiset metsästäjät pienentää susikantaa. Molemmat ovat tyytymättömiä. Ulkopuolisena on hiukan vaikeakin ymmärtää intohimojen voimakkuutta. Ajattelisi, että petokantaa pitää rajoittaa niin paljon että ihmiset ja koirat saavat olla rauhassa. Omankädenoikeus lisääntyy, jos susipelkoa ei saada kuriin. Se on ainakin huono asia.
---
Vointi on ollut kohtuullinen, univelkaa on pitänyt maksaa takaisin. Tarkoittanee varmaankin, nukahtamisen siirtymistä. Aamulla auton huolto on kahdeksalta joten reipas aamu ainakin on tiedossa. Viittätoista cm luvataan lunta, joten ainakin lumiharjalle on käyttöä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti