tiistai 6. tammikuuta 2015

Toronton poliisit jäämässä tauolle


Murdochin murhamysteereissä ollaan esittämässä viimeisiä eli samalla tuoreimpia jaksoja. Pari jaksoa on toki vielä tiedossa. Kanadalainen, Toronton 1800-1900-lukujen taitteeseen sijoittuva salapoliisisarja on saavuttanut Suomessa valtavan suosion. Itse olen huono seuraamaan tällaisia sarjoja. Sydämen asialla seurasin ajoittain säännöllisesti, mutten juurikaan muita, amerikkalaisia en siis ollenkaan. Tähän kuitenkin jäin kiinni viime syksynä. Joulupukki toi yhden tuotantokauden DVD:llä, jota on tullut englanninkielisen tekstityksen ansiosta käytettyä kieliharjoitteluna. Jemmassa on vielä siis uusimpia jaksoja, vaikka sarja on jäämässä tauolle.

Ylikonstaapeli Murdoch on hahmona kaikin puolin korrekti ja maansa paras etsivä. Lisäksi hän on keksijä, joka kehittää nykyaikaa ennakoivia laitehärveleitä. Tiimissään hänellä on kolme persoonallista poliisia ja patologi. Sarja on hyvin kirjoitettu ja näytelty. Juonet ovat välillä mahtavan "ufoja", kuten joku tuli sanoneeksi. Katsoja saa tosissaan miettiä syyllistä. Jaksot ovat erillisiä, mutta etenevääkin teemaa on. Siirtymät ovat sopivan nopeita eikä pitkästymään pääse. Sisäelinten vähäisempikin esittely ruumishuoneella toki riittäisi omaan makuuni. Loistosarja silti. Areenasta löytyy jaksoja, jos ei vielä ole perehtynyt.

Vointi on ollut tänään fyysisesti aivan hyvä sytostaattitauon alkaessa. Hiukan melankolinen tunnelma ollut, kun pakkanenkin paukutellut tuolla parinkymmenen paikkeilla. Kävelyä ei tullut kokeiltua. Valoa oli aikaisempaa enemmän, kun maa on valkoinen ja ilma kirkas.

Pian onkin taas aika sanoa näkemiin joulunajalle ja sen suurelle tarinalle. Niin nopeasti se aika taas meni. Varsinkin lapsen joulun seuraaminen on ollut suorastaan liikuttavaa. Kuusivuotias osaa elää asiaa niin jokaisella solullaan kesästä asti. Tänään hän alkoi suunnitella synttäreitä ja pyysi minua kysymään tutulta taikurilta mahdollisuutta tulla kesäkuussa esiintymään juhlilleen. Katseet alkavat kääntyä paitsi kohti arkista puurtamista, mutta myös kohti kesää. Ei se sekään hullumpi juttu ole. Mietin samalla, että jos tätä talven taitteen kohokohtaa ei olisi, paljon jäisi puuttumaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti