keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Väkivaltaa

Kauheita kuvia ollut esillä Auschwitzista, maailman suurimmalta hautausmaalta 70-vuoden takaa. 1,1 miljoonaa ihmistä tuhottiin teollisella tehokkuudella ja tarkkuudella. Dokumentin näkeminen vapautuksen jälkeisistä ajoista on synkkää katsottavaa. Tuskin kukaan pystyy täysin käsittämään kyseistä tapahtumaa.

Boko Haram edustaa tämän päivän mieletöntä pahuutta. Ilmeisesti se on viime vuonna tappanut yli 10 000 ihmistä. Se keskittyy raakaan väkivaltaan ilman kunnollista ideologista pohjaa. Nigeriasta järjestö on nakertanut Belgian kokoisen alueen. Nigerian sotilasjohto on kykenemätön tai haluton taistelemaan Boko Haramia vastaan.

Monet ovat sitä mieltä, että militantti islam pitää saada pian kuriin. Muuten homma lähtee globaalisti käsistä.
---
Suomen ilmavoimilla on kovasti innostusta osallistua tapahtumiin ympäri maailmaa. Vasta kohuttiin Virossa harjoittelusta ja nyt on ilmennyt kiinnostusta osallistua USA:ssa merkittävään Red Flag-harjoitukseen. Suomella on halu mielistellä Yhdysvaltoja pitääkseen NATO-portin auki. Mitä muuta järkeä näissä Hornet-lentelyissä Suomen rajojen ulkopuolella tuskin on.

---
Sytostaatteja on jäljellä viideksi päiväksi. Päivällä oli tänään hyvinkin väsy, mutta elonkirjoihin on täältä noustu ison lihasjumin läpi. Illalla vointi on jo parempi. Toivottavasti saisi pitää taukoa kemosta tämän viikon jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti