maanantai 5. tammikuuta 2015

Oikeudet tiukassa eri puolilla

Halla-aho haastaa Soinia
Halla-aho on ilmaissut tyytymättömyytensä puolueensa maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan. Kritiikin kärki kohdistuu puheenjohtaja Timo Soinia kohtaan. Soinia ei ole tavattu haastaa puolueessa. Halla-aho tuo esille oman mieliteemaansa eli maahanmuuttokriittisyyttä.  Tarkoittaako tämä puolueen hajoamisen alkua? Halla-aho vain odotti tilaisuutta iskeä kun puolueen kannatus heikkeni? Mitä tämä tarkoittaa kannatukselle? Luulen, että Halla-ahon varjokin pelottaa monia takaisin entisiin puolueisiinsa. Antti Rinne ainakin taputtaa käsiään. Toisaalta Kreikan tilanne tulee Soinille tervetulleena ainakin kannatuksen näkökulmasta. Saksan kerrotaan olevan varautunut jo Kreikan lähtöön eurosta. Suomelle tappio on seitsemän miljardia pahimmassa tapauksessa. Siinä on Soinille jälkiviisauden paikkaa kylliksi. - Mistä minä sanoin?


Facebook
Tiesitkö muuten, että Facebook on vuodenvaihteessa muuttanut käyttöehtoja yksipuolisesti? Sinulla ei ole enää tekijänoikeutta itse ottamiisi kuviin tai muuhun tuottamaasi sisältöön. Immateriaalioikeuden asiantuntijaprofessori pitää tätä muutosta pitkälle menevänä ja katsoo sen kajoavan merkittävästi niin valokuvaajan oikeuksiin kuin kuvatun henkilön persoonaoikeuksiin. Tämä asia on joko hyväksyttävä tai sitten on poistuttava koko fasesta. Ilmaispalvelua ei säädellä samoin oikeuksin kuin maksullisia palveluita. Varmaankin kysymys on ensi sijaisesti mainonnan tarkemmasta kohdistamisesta, mikä sinänsä voi olla harmitonsa tai kuluttajaa jopa palvelevaa, mutta kyllä tämä maistuu aika lailla käyneelle viinimarjamehulle. Ei se ainakaan vähennä epäluuloja suuria tietokoneyrityksiä kohtaan. Miksi annamme tietokoneille niin ison oikeuden vaikuttaa elämäämme? Ovatko ilmaispalvelut liian houkuttavia ja tekevät meistä käyttäjistä liian laiskoja pitämään huolta oikeuksistamme?

USA:n ihmisoikeudet karmealla tolalla
Tänään esitettiin dokumentti nimeltään "Rotuerottelun perintö." Harvoin olen pysähtynyt samalla tavalla tv-dokumentin vaikutuksesta. "Järkyttynyt" ei liene kovin kaukana totuudesta. Dokumentti kuvaa mustien asemaa Yhdysvalloissa. Kärjistäen voidaan sanoa, että mustilla on aivan toiset säännöt kuin valkoisilla. Varsinkin huumehommissa mustat miehet ajetaan vankilakierteeseen, josta värilliset laajemminkin kärsivät kovasti. Perheet hajoavat, etenemismahdollisuudet yhteiskunnassa menetetään. On ironista, että vankilarakentaminen kukoistaa USA:ssa. Mustia miehiä on enemmän vankeina nykyään kuin aikoinaan 1800-luvulla orjina pelloilla. Kolmessakymmenessä vuodessa vankien määrä on liki kymmenkertaistunut ja nykyään vankeja on yli kaksi miljoonaa. Kyseinen dokumentti löytyy AREENASTA.

Olo on ollut hyvä tänään. Aika on kulunut nopeasti ja vuorokausirytmi on valunut iltapainotteiseksi. Maanantaina alkaa parin viikon tauko sytostaateita, mikä tulee toki tarpeeseen. Viiden kuurin jälkeen alkaa olla ainakin tiettyä henkistä väsymystä ilmassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti