maanantai 19. tammikuuta 2015

Horneteista kohua ja Ruotsista makea voitto

Nopeasti meni päivä. Paperitöitä tuli takuttua. Joskus laskunmaksut, vakuutus- ja pankkiasiat tuntuvvat suhteettoman raskailta saada alulle. Lopuksi asia saattoikin olla paljon pienempi kuin mitä aluksi odotti.

Iltavointi on nyt sellainen, että olen kyllä hiukan huolissani. Meninkö yli jaksamisen tänään? Huominen kertoo. Hyvä päivä meikäläiselle on ehkä 30 % terveen energiasta. Se tulee kulutettua yllättävän äkkiä. Tällä erää viimeinen sytostaattikuuri alkoi myös tänään ja silläkin on oma merkityksensä ehkä.

Päivän poliittinen teatteri liittyy Horneteihin. Huhun mukaan Viro olisi kutsumassa Suomea mukaan sotaharjoituksiin, jossa mukana on mm. USA:n kalustoa. Toisen huhun mukaan Suomessa olisi asiasta korkean tason erimielisyyttä.  Haglund ja Stubb olisivat menossa innolla mukaan ja Niinistö ja Tuomioja olisivat asiaa vastaan. Suomen lain mukaan tällaisiin harjoituksiin voidaan osallistua aseistamattomin konein. Mitä järkeä on nykyisessä poliittisessa tilanteessa lähteä Venäjän rajan tuntumaan provosoimaan taisteluhävittäjillä vieläpä aseistamattomana? Ei Venäjän tutkassa näy, onko ohjukset mukana. Viholliselta näyttävät joka tapauksessa. Olisiko parempi pitää koneet omassa ilmatilassa ja mieluiten vaikka maassa?  Veikkaan, että tässä tapauksessa taitaa käydä niin, että harjoituksiin ei löydy meiltä kovinkaan monia lähtijöitä. Ukot pistää pikkujupit vielä järjestykseen. Harmittavaa on tietenkin se, että nimenomaan turvallisuuspolitiikassa olisi tärkeä välttää näyttämästä epäyhtenäisyyttä ulospäin.

Suomi voitti Ruotsin jalkapalloilussa talvimaajoukkueella. Harvoin niin pääsee tapahtumaan. Kysehän on kuitenkin kahdesta aivan eri tasoisesta jalkapallomaasta. 13 vuotta sitten edellisen kerran on päässyt näin käymään. Ruotsalaisten kommenteista paistaa läpi se, että koville otti ottaa vastaan tulos. Toivottavasti tämä oli suomalaisille piristysruiske kevään peleihin. Huonosti alkaneet karsinnat ovat vetäneet tunnelmaa alaspäin.

Norjasta tuli kaikkein aikojen jalkapallouutinen sikäläisittäin. 16-vuotias Martin Odegaard ostettiin suoraan Real Madridiin. Nuorukaisella on jo takanaan ensimmäiset aikuisten maaottelut, joten kysymyksessä täysin poikkeuksellinen pelaaja. Kaikki Euroopan huippuseurat olivat hänen perässään. Mielenkiintoista nähdä miten tämä tarina etenee. Toivottavasti pojalla pysyy kroppa ja elämä laajemminkin kasassa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti