maanantai 12. tammikuuta 2015

Päivän sana oli rauha!

Loirinuotiolla on taas tullut oltua. Kovat karismat on myös Ville Haapasalolla ja Teemu Selänteellä. Haapasalo on Hollolasta lähtöisin kuten Litmanenkin. Hän toi henkevyyttä ohjelmaan kertomalla huikeita tarinoitaan, tarinankertojahan hän nimenomaan parhaimmillaan on. Selänteen taustat ovat tietenkin aivan toisenlaiset, mutta elämänkokemusta hänelläkin on valtavasti jaettavanaan. Kiekkoilijaksi normaalia mielenkiintoisempi persoona.Veljellinen yhteys syntyi nopeasti ukkojen välille. Saipa Loiri Selänteen laulamaan karaokeakin.

Yritin ottaa rauhallisesti tänään ja hiukan opiskella musiikkia. Karaoke ei ole ollut vierasta kotonakaan. Se on ollut joulunajan yhteinen rento perheharrastus ilman suorituspaineita. Joskus hävitään ja joskus voitetaan ja samalla opitaan ainakin kivoja lauluja. Mutta mitä musiikkin muuten tulee, niin nuotinluvussa taitoni ovat surkeat. F-avaimesta ymmärtäminen esimerkiksi on aivan onnetonta. Niinpä lähdin etsimään nettikaupoista oppimiseen sopivia sovelluksia nimenomaan ilmaisperiaatteella. Maksumieheksi minua ei nyt saisi. Ja niitähän alkoi löytyä monenlaisina ja eri musiikin osa-alueille tarkoitettua, vieläpä ilmaisina. Pelien kautta voi oppia huomaamattomasti ja hauskasti.

Harjoiteltiin sitten nuotinlukua pelaamalla. Tetris-tyyppisesti piti tunnistaa nuotteja tietyssä ajassa. Ja virheitä tuli, joskus meni toki oikeinkin. Rutiinitaidon kehittymisen myötä katselin samalla ampumahiihtoa. Onnistuihan se nyt jollakin tavalla, mutta ampumahiihdon ratkaisukohdissa nuottipeli piti laittaa sivuun. Ei yhtenä päivänä tietenkään mestariksi tule, mutta kuvittelisin musiikinteorian olevan sellaista aluetta, jossa pelaamista voisi käyttää oppimisen apuna hyvinkin paljon. Varsinkin, jos muutenkin aika kuluu koneella. Miksei pelaisi samalla jotakin hyödyllistä?
---
Pariisin rauhanmarssilla oli mukana 1,5 miljoonaa ihmistä. Jos porukan asettaisi jonoksi metrin välein, jono yltäisi Helsingistä Nuorgamiin kevyesti.  Se on hyvin vahva kannanotto eurooppalaisten arvojen puolesta. Ei kynä mitenkään voi olla niin vaarallinen ase, että se oikeuttaisi ketään äärimmäisiin tekoihin. Euroopassa ei voida hyväksyä mieletöntä väkivaltaa millään oikeutuksella. Siitä ainakin tämän päivän marssi kertoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti