tiistai 27. tammikuuta 2015

Aamuteet kynttilänvalossa

Aamuteet tuli juotua termospullosta kynttilänvalossa, mikä kuulostaa suorastaan romanttiselta. Melkein se sitä olikin, mukavaa vaihtelua ainakin. Sähköfirma oli hoitanut tiedottamisen hyvin etukäteen, viestit olivat tulleet kirjallisena ja vieläpä useampaan kertaan.

Hauska yhteensattuma oli se, että postissa tuli eilen Wilma-tunnukset, Wilma on tietokoneohjelma, jolla pidetään yhteyttä kouluun. Ensi syksynä meillä on yksi peruskoululainen, joten koulujutut ovat taas ajankohtaisia. Hauska yhteensattuma oli se, että eilen myös loppui vanhempien tunnukseni Wilmaan, kun nuori mies täytti 18. Aika saumattomasti meni Wilman kanssa siis. Ajokortillisiakin on nyt sitten lisää talossa. Helpottavaa se on, kun tarvittaessa löytyy kuskeja. On se samalla pelottavaakin, kun tietää miten pieni siivenisku voi pahimmassa tapauksessa muuttaa elämän.

Nyt ymmärrän ehkä paremmin, miksi Ruotsi on kiinnostunut puolustusyhteistyöstä Suomen kanssa. On ollut niin vaikea kuvitella, mitä hyötyä siitä olisi heidän kanssaan. Suomihan on nimenomaan puskurivaltio heille, joka suojaa nimeltämainitsemattomalta viholliselta. Nyt vasta tajusin, että enemmän tai vähemmän on kysymys hävittäjähankinnoista. Ruotsilla on oma Jazz Gripen-koneensa, joka on selvästi halvempi ja ilmeisesti jopa suorituskykyisempi kuin amerikkalaisten kehitteillä oleva F-35. Ruotsalaiset menettivät isot kaupat Norjan uudistaessa ilmavoimiaan. Nato-maan oli osoitettava veljeyttä isommalleen. Ehkä Suomi sentään ostaisi ritsansa Ruotsista...olisiko tässä syy olla näennäisen kiinnostunut puolustusyhteistystä?

Voimat tuli annettua tänään kaikki, siltä ainakin tuntuu. Huomenna liikkeelle uusin eväin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti