sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Viikonloppu finaalissa

Viikonloppu alkaa olla finaalissaan. Varusmies toipui kuumeilusta siihen kuntoon, että pystyi lähtemään palvelemaan maataan.

Kymmenen viikkoa alkaa olla täynnä sitten viime tutkimusten. Täysillä on eletty ja joka hetkestä nautittu. Pian on uuden tiedon ja päätösten aika. Onneksi ei ole tarvinnut pitää mielessä sen enempää tuota asiaa. Unta on riittänyt sopivasti, murehtimisen takia ei ole tarvinnut valvoa ainakaan vielä.
---
Ruotsissa on taas ollut levotonta jalkapallofaneilla. Kausi alkoi kuolemantapauksella, kun fanit ottivat yhteen rajusti. Ottelu keskeytyi, kun asiasta kuulleet fanit ryntäsivät kentälle.

Ruotsissa jalkapallokatsomoissa on väkeä ja tunnelmaa. Ikävää, että katsomoväkivalta on pesinyt voimakkaasti lajiin. Suomessa väkivalta tuli esiin kiekkokaukalossa, kun Blues-pelaaja Tommi Huhtala suunnilleen teloitettiin. Yksi törkeimmistä ja raukkamaisimmista taklauksista, mitä olen nähnyt. Miten tähän voisi puuttua? Tuossa oli huonolla tuurilla vaikka henki mennä, halvaantuminen ainakin olisi ollut mahdollista. Koston kierrettä on vaikea lopettaa varsinkin, jos siihen ei puututa tosissaan. Tuo taklaus oli mielestäni väkivallan tekona sellainen, joka ilman muuta on poliisiasia.
---
Aavelentokone on edelleen hukassa. Osia ei ole löytynyt vieläkään. Outoa on. Arvoitus käy aina vaan mielenkiintoisemmaksi. Toki pitää muistaa, että joku vuosi sitten kokonainen laiva oli hukassa viikkotolkulla. Tai oikeasti viranomaiset tiesivät missä se oli. Koskaan ei tullut julki, mikä laivan lastissa oli niin mielenkiintoista.
---
Liverpoolilla jo kahdeksas perättäinen voitto. Lämmittää monen mieltä, joka muistaa 80-luvun menestysvuodet. Liverpool hallitsi Euroopan kenttiä, mutta nyt on ollut totaalinen alisuorittaja monia vuosia. Tänä vuonna kannu taitaa mennä Merseysidelle. Ainakin niin toivon.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti