maanantai 17. maaliskuuta 2014

Maanantaihöpinää


Kaj Kunnas. Tuo hahmo, josta olen kirjoittanut aiemminkin, ansaitsee arvonimen ahkera. Tänään hän oli jo aamulla jälkihiessä keskustelemassa rankan työviikonlopun jälkeen. Lauantaina ja sunnuntaina hän oli aamusta iltaan juontamassa urheiluohjelmia ja isännöi mitä erilaisimpia vieraita. Sotshin jälkeen panin merkille, että hän oli jälkihiessä keskustelemassa pari tuntia lentokoneen saapumisen jälkeen. Asennetta mieheltä ei puutu. Ja viime viikolla hän joutui syömään hatullisen vetyjä veikattuaan syksyllä, ettei Saipa sijoitu kuuden parhaan joukkoon. (tiedoksi, että vety on lappeenrantalainen lihapiirakka, jossa täytteenä kananmunia, kinkkua, kurkkusalaattia ja sipulia ja sinappia.)
 
Vaihtoviikoista puhuttiin tänään uutisissa. Savossa yrittäjät tutustuvat toistensa töihin menemällä toistensa firmoihin. Jakso on kokonaisuudessaan kaksi kuukautta. Kunnanjohtajakin oli tankkaamassa bensaa ihmisten autoihin päivän ajan. Tavoitteena on tutustua toisten työhön ja jakaa omaa osaamistaan. Minustä tämä on hyvä idea, ennen kaikkea koska hyviä käytäntöjä, ymmärrystä ja osaamista saadaan näin jaettua. Lisäksi syntyy verkostoja ja hyvää virettä, joka voi tuottaa innovatiivista ilmapiiriä.

Kirjoitin joku aika sitten ehdotuksesta rajoittaa nuorten nettiaikaa teleoperaattorien toimesta.  Ihmisten nettiriippuvuuksista, kun lukee niin tuo rajoite voisi olla aivan asiallinen myös aikuisille. Kello 22.00 netti suljettaisiin kaikilta. Lukuharrastukselle tämä tekisi oikein hyvää, mikä on ollut hiipumaan päin. Aamulla olisi työpaikoilla nykyistä virkeämpiä duunareita. Ja kuka tietää, olisiko rajoituksella väestönkasvulle haitallista vaikutusta ollenkaan...

Voinnin kaari meni tänään eri lailla kuin muina päivinä. Illalla oli virta hyvinkin vähissä ja päivä taas oli virkeämpi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti