sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Parempaa vointia ja penkkiurheilua

Tänään oli jo selvästi parempi olo. Kipuja ei ole juurikaan ollut. Mikä lienee ollut tuo viheliäinen vatsakramppi? Vähän ruokavälien kanssa tuli sotkua tänään, mikä vei virettä alaspäin. Näin illalla vointi on nyt aivan parhaimmillaan. Onneksi on ollut ympärillä hyviä hoitajia, jotka ovat olleet tukena kaikkein kauheimpina hetkinä.

Penkkiurheilijan ilona oli tänään Kaisa Mäkäräisen toinen voitto Kontiolahdella. Menestys näkyy myös urheillijan kukkarossa. Kaisa on tienannut palkintorahaa kahtena viikonloppuna lähes viisikymmentätuhatta euroa ja huomenna voi tulla lisää. Parin laihemman vuoden jälkeen työ kova vihdoin palkitaan myös taloudellisessa mielessä.

Formulakausi alkoi aika-ajoilla perinteisesti Australian Melbournessa. Suomalaisilla ei oikein mennyt homma putkeen. Molemmat hävisivät tallikavereilleen ja Kimi ajoi seinään hitaalla kierroksella. Toivottavasti huomenna sujuu paremmin ajaminen, kun päästään kilpailemaan kunnolla. Kimillä on kovat paineet, koska Alonso tiedetään ykköseksi ja talli suosii häntä. Saapa nähdä, miten Kimi pystyy tämän käsittelemään. Aiemmin hänellä ei ole ollut maailmanmestaria tallikaverina.

Jääkiekossa alkoivat ns. säälipleijarit. Tänään molemmat helsinkiläisjoukkueet hävisivät ja ovat nyt molemmat ahtaalla. Huomenna voi stadilaiset olla ulkona niin jotta heps. HPK jyräsi 5-1-voitolla Jokerit pulaan. Paljon pitää muuttua, jos Jokerit tuosta nousee.

Kauden alkaessa on aina kaksi suosikkia ylitse muiden, jotka molemmat ovat Helsingistä. Mutta harvoin on näitä odotuksia lunastettu. Onko tämä sitä "etelän median" ylivaltaa. Suurimmalla äänellä puhujan arvellaan puhuvan totta. Jotten puhuisi höperojä, niin tein tukkimiehen kirjanpidolla pienen tilaston SM-liigan mitaleista viimeisen viidentoista vuoden ajalta.

Mestaruuksissa muiden edellä ovat TPS ja Kärpät neljällä mestaruudella. HIFK:lla ja Jokereilla molemmilla yksi mestaruus. Mitalimäärät menneet seuraavasti: Kärpät 8, TPS 7, HPK 7, Jyp 6, Tappara 5, Jokerit 5, HIFK 3. Faktoja katsoessa voi ensi syksynä miettiä Helsinki-hypetyksen keskellä, että onko HIFK todella niin suuri suosikki, kuin väitetään. Jokerithan ovat silloin oligarkkien käsissä ja Harkimo ehkä vielä mukana.
---
Jalkapallossa tehtiin liigacupin välierissä historiaa, kun SJK pudotti HJK:n finaalista. HJK:lla tosin kakkosporukka parhaiden hakiessa tuntumaa kansainvälisiin otteluihin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti