tiistai 4. maaliskuuta 2014

Laskiaistiistai

Kovin leuto talvi tänä vuonna. Pelloilla on parin sentin valkoinen kerros, muualla ei juuri sitäkään. Tuhkakeskiviikkona sää lauhtuu selvästi plussan puolelle. Minulle tämä sopii erittäin hyvin, koska kylmä on keuhkoille erittäin kuormittavaa.
---

Mäkihyppyä on tullut katseltua aiempaa vähemmän. Osasyynä on tietenkin suomalaisten menestys. Kautta vuosikymmenten on saanut tottua siihen, että kärkikolmikossa on yleensä vähintään yksi suomalainen. Viime vuosina mäkihypystä on ollut ilmat pihalla aika pahasti. Laaja kärkimiesten rintama katosi yllättäen jonnekin muutama vuosi sitten, jonka jälkeen rahat loppuivat. Ehkä siinä vaihtui yhtaikaa sukupolvi ja tuli suuri määrä loukkaantumisia, minkä jälkeen menetettiin yhteys voittamiskulttuuriin. Nyt näyttää taas paremmalta. Ainakin kolme hyppääjää pystyy hyvään kansainväliseen tasoon parhaimmillaan.
---
Ikävää nykymäkihypyssä näyttää olevan se, että olosuhteiden vaikutus näyttää olevan joka viikonloppu varsin suuri.Joskus ei päästä mäestä alas hyppäämällä ollenkaan.  Toinen kurja juttu on se, että hyppääjät tuntuvat pitelevän usein polviaan hypyn jälkeen. Lentoradat ovat muuttuneet sellaisiksi, että tullaan korkeammalta alas kuin aiemmin. Kropalle tämä tarkoittaa ylimääräistä rasitusta. Tähän pitäisi puuttua, koska ei voi olla niin, että hyvä hyppy palkitaan rikkomalla urheilijan terveys.

---
Tänään julkaistiin  erikoisia lukuja. Ruotsissa tilastoidaan seksuaalivähemmistöihin liittyviä viharikoksia jopa 25-kertainen määrä Suomeen verrattuna. Mistä ihmeestä tällaiset lukemat voivat kertoa? Olisi luullut, että umpisuvaitsevaisessa Ruotsissa tällainen käytös olisi tuikiharvinaista.
---
Venäjän puheista oli katkennut terävin kärki tänään, joten sotilaallinen konflikti näyttäisi olevan vältettävissä. Yhteenotosta  olisikin kaikille suurta haittaa, eikä vähiten taloudellisessa mielessä.
---
Vointi oli tänään vaihteeksi ajoittain varsin heikko. Ruokailujen ajoituksissa ja mitoituksissa ei tullut pelkästään onnistumisia, mistä seurasi vaikeuksia. Illalla kuitenkin tilanne on jo paljon parempi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti