maanantai 10. maaliskuuta 2014

Minne lentokone katosi?

Malaysia Airlinesin lentokone on ollut kadoksissa jo useamman päivän. Ihmetystä herättää, se että miten ihmeessää kokonainen lentokone voi hävitä jäljettömiin, varsinkin kun konetyyppi on Boieng 777 eli yksi luotettavimista konetyypeistä kautta aikojen.

Missä kone on ja miksei siitä ole havaintoja? Voipa olla, että kone on ilmassa hajonnut tuusan nuuskaksi, kun merestä ei löydy edes pientä siiven palasta. Mikä voisi hajottaa koneen ilmassa? Mahdollisuuksia on monia.
---

Noora Räty on paras jääkiekkomaalivahti naisten sarjoissa koko maailmassa. Ensi kaudeksi hän sopi ammattilaissopimuksen Mestikseen eli miesten kakkostasolle Suomessa. Tämä on hyvä PR-temppu. Vantaalaisseura ja pelaaja saavat laajaa julkisuutta maan rajojen ulkopuolellakin. Voiko tyttö pärjätä miesten sarjassa? Epäilijät leimataan helposti tytöttelijöiksi ja  sovinisteiksi ja heitä tuntuu riittävän?

Mutta faktat pöydälle tilanteesta. Kari Lehtonen on yksi maailman parhaista maalivahdeista. Hän tuli pari päivää sitten pahasti jyrätyksi NHL:ssä. Lehtonen on 193 cm pitkä ja painaa 91 kg. Pelaaja tuli täyttä vauhtia häntä päin, jolloin pää osui maalipuhin ja verta vuotavana Lehtonen raahattiin kentältä pois. Hän taitaa olla sairaalassa vieläkin onnettomuuden jäljiltä. Aivotärähdys siinä ainakin tuli. En halua ajatella seurauksia, jos maalilla olisi ollut Noora Räty. Räty on 163 cm pitkä ja painaa 56 kg. Rohkea täytyy olla sen valmentajan, joka laittaa Nooran kentälle, kun satakiloiset  pelaajat ajavat maalille. Sekään ei ole mukavaa, jos miehet joutuvat pelaamaan puolitosissaan pelätessään rikkomasta maalivahtia.

Pojat ohittavat naiset nopeudessa ja voimassa 13-14 vuoden iässä. Vaikea olisi kuvitella, että vaikkapa 13- vuotias maalivahti laitettaisiin mestisjoukkueen häkin eteen, ellei hän ole aivan poikkeuksellisen paljon edellä fyysisessä kehityksessä. Veikkaankin, että Noora Rädyn arvo on joukkueelle enemmän markkinoinnillinen, kuin pelillinen. Eli taidan olla skeptikkojen joukossa. Jos olisin valmentaja, en ehkä uskaltaisi laittaa tyttöä maaliin. Jos olisin lääkäri, kieltäisin hankkeen terveyteen ja turvallisuuteen vedoten. Toivottavasti olen väärässä ja Noora Rädystä tulee kaikkien aikojen mestisveskari. Kyllä mahdollisuus pitää antaa, jos omaa intoa on.
 ---

Fyysinen vointi ollut hyvä tänään. Perheenisänä olemisen vähemmän hauskat puolet tulevat välillä esille. Joinakin päivinä tulee hyvin pidettyä huolta siitä, ettei ainakaan erehdy mitään itsestään luulemaan. Ehkä parempi niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti