lauantai 8. maaliskuuta 2014

Lontoossa au pairina

Ennätyksellisen lihaskivun kanssa on tullut elettyä yöllä ja aamulla.  Yöllä kävin vessassa ja vasemman puolen hartia ja olkapää olivat tosi kipeitä. Sitten menin nukkumaan toiselle kyljelle ja heräsin siihen, että sen puolen hartia ja olkapää olivat huomattavan kipeitä.

Myöhemmin löytyi keinoja lihasjumin avaamiseksi, hartiat aukenivat täysin. Alempana selässä jumeja taas vielä illallakin. Pää on ollut ihan kohtuullisen kirkas, vaikka aivan pientä päänsärkyä onkin ollut. Ehkä pikkuisen höperö olo on päällä.

Päivän kohokohta oli uimahallissa liukumäen testaaminen kunnon ryminällä. Taisi siinä allas tyhjetä, kun meikäläinen tomautti tulemaan täydellä tohinalla. Kun loiskahduksen jälkeen nousin vedestä, huomasin miten kaikki altaassa olleet 25 henkilöä olivat paikallaan ja tuijottivat minua oudosti. Mitähän heillä oli mielessä? Hymyilin kaikille. Kotona viisivuotias sanoi nätisti: "Isä, olit kuin musta pommi siellä uimahallissa,"

Au pairit Lontoossa on Ylen omaa tuotantoa oleva reality-sarja. Siinä seurataan neljän suomalaisnuoren  seikkailuja  au pairina Lontoossa.  Hyppääminen tavallisen pissiksen elämästä vaativaan rooliin vieraassa kodissa ei suju ollenkaan tuskitta.  Yksi neljästä parikymppisestä tytöstä näyttää olevan riittävän valmis tehtäviinsä. Muilla on kovempaa. ja itkua tuherretaan vähän väliä. Ilmeisesti tytöt eivät oikein ole tienneet mihin sitoutuvat lähtiessään ulkomaille.

Ohjelma opettaa ainakin sen, miten paljon energiaa, osaamista ja oma-aloitteisuutta vaaditaan au pairilta. Glamouria siitä touhusta on turha hakea. Ovatkohan nykynuoret päässeet kotihommissa liian helpolla. Toisaalta odotuksetkin ovat monissa au pair-perheissä tosi kovat. Perehdyttäminen tehtäviin täytyy olla riittävä, jotta homma toimisi. Areenasta löytyy koko sarja. Jossakin vaiheessa alkoi vaikuttamaan pitkäveteiseltä, mutta ihan hyvä sarja nuorten tavisten ajatuksista ja  elämästä.

Hyvä talviurheilupäivä tänään. Kaisa voitti, Iivo Niskanen ja Ilkka Herola olivat neljänsiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti