torstai 6. maaliskuuta 2014
Maaleja ja mitaleja
Sain tänään olla yhteydessä Latviaan iloisissa merkeissä. Suomen 18-v. jalkapallojoukkue oli juuri voittanut Azerit 3-2 Federations cupissa. Pari entisen joukkueemme poikaa onnistui maalinteossa samassa ottelussa!Ensimmäisenä tulevat mieleen ne loputtomat tunnit tekniikkaharjoituksissa poikien ja heidän vanhempiensa kanssa ikävuosina 8-15. Poikien työ, vanhempien ja valmentajien tuki on kantanut hyvää hedelmää ja nyt heillä on kaikki mahdollisuudet edetä pelaajaurillaan tähtiin, varsinkin kun alueella on liigajoukkue päämääränä ja ponnahduslautana.
---
Sain tänään luettua kirjan painija Marko Yli-Hannukselasta, jonka on kirjoittanut Jarkko Ala-Huikku, mestaripainija itsekin. Kirja on yllättävänkin hyvin kirjoitettu, ja sisältää 90 min videon, jossa haastatellaan avainhenkilöitä ja esitellään uran huippuhetkiä. Paljon tuli kirjassa vastaan uutta, vaikka Yli-Hannukselan ura ja perhe tuttuja ovatkin. Uutta oli varsinkin Myhin ura Saksan Bundesliigassa, josta on uutisoitu niukasti aikanaan. Bundesliiga on ollut viikottainen erittäin tasokas ammattilaissarja, jossa monet paikalliset painijat ovat käyneet vuolemassa kultaa, jos viikottaista lentokentillä resuamista voi sellaiseksi sanoa.
Kirjassa kuvataan urheilija, jonka ura on kaiken keskipisteenä. Painija on yksilöurheilija, painimatolta tulee aina voittaja ja häviäjä, ei ketään muita. Joukkuelajeissa voitetaan ja hävitään yhdessä, asetelma on mentaalisesti aivan toinen. Painija tekee kaiken oman menestyksensä hyväksi, lisäksi hän tarvitsee hyvät taustajoukot tuekseen. Tässä Yli-Hannuksela on varmasti ollut erittäin onnekas. Ihmiset lähipiirissä ovat antaneet kaiken apunsa ja tukensa. Tuskin muuten mittava ura ja suurperhe olisivat olleet mahdollisia.
Jouko Salomäki voitti olympiakultaa 1984, jolloin koko Itä-Eurooppa Romaniaa lukuunottamatta boikotoivat kisoja. Myhin aikakaudella mitalit olivat kiven takana aivan eri tavalla, kun yksin Neuvostoliitto hajosi viiteentoista valtioon ja jokaisessa oli kova painikulttuuri. Balkanille syntyi niin ikään nippu uusia maita. Lisäksi sarjat vähenivät kymmenestä seitsemään. Näin ollen painimaailma muuttui aivan toiseksi. Seitsemän arvokisamitalin miehiä ei taida nykypäivänä kovin montaa olla.
Suosittelen lukemaan tämän kirjna, joka kuvaa aitoa suomalaista menestystarinaa.
---
Vointi on ollut aivan hyvä. Päivä on mennyt äkkiä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti