sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kotimaan matkailua

Kotimaanmatkailua tuli tänään harjoitettua erittäin kauniissa säässä. Auringon vahva kajo värjäsi maiseman uskomattoman kauniiksi. Ei millään uskoisi, että vuosi takaperin tähän samaan aikaan oli yli puoli metriä lunta. Nyt ei ole tietoakaan talvesta. Matkan kohteena oli Niinisalon varuskunta, josta tuli evakuoitua yksi ylioppilaskirjoituksiin varustautuva varusmies.

Vointi on ollut hyvä, illalla sai aikaan vielä tunnin kävelyn. Aamu tosin oli kovin takkuinen. Tuli herättyä aivan väärällä jalalla. Paikat olivat kipeät ja mieli samea kuin suojärven vedenpohja. Siitä olo kuitenkin selkeni ja reissu tuli mahdolliseksi. Iltakävelyn vaikutukset jäävät vielä nähtäviksi, mutta luulen ja toivon ettei ongelmia ole nyt tiedossa.

Putousta tuli vielä katsottua jälkijättöisesti. Tekijäryhmä hajoaa tämän päättyneen tuotantokauden jälkeen. Mehut on näistä puristettu ulos, mikä on ymmärrettävää. Väkisin ei noin intensiivistä työtä voi tehdä. Ideoitakaan ei loputtomasti voi samalta porukalta kaivaa esiin. Yksi aikakausi suomalaisessa viihteessä on vääjäämättä ohi, Ja kyse on nimenomaan suomalaisesta viihteestä, ei mistään kansainvälisestä formaatista. Hokemat ja hahmot jäävät elämään päiväkodeissa, kouluissa ja työpaikoilla. Ne tullaan tunnistamaan vielä vuosikymmenienkin päästä aivan kuten kummelit ja peteliukset kuvaavat aikansa sketsihahmoja.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti