sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Älytelkkari - kiva ja aika turha vempele

Puolitoista vuotta sitten olimme teinien kanssa sohvakaupoilla, mutta sillä kertaa ei tärpännyt. Tarjoussohvaa olisi pitänyt odottaa viikkotolkulla ja rippijuhlat olivat viikon päässä. Peräkärry oli mukana, koska olimme tosimielellä liikkeellä. Poikkesimme kodinkonekaupassa, jossa oli loppuunmyynti käynnissä. Tavaraa olikin mennyt ovesta ulos kiitettävä määrä, vain yksittäinkappaleita oli enää tarjolla. Esimerkiksi vain yksi ainoa televisio oli jäljellä. Se kutsui luoksensa, vaikkei töllökaupoilla oltukaan. Laatikko oli hieno, painoa oli  37 kg. Hinta oli -40 % eli viidenkymmenen tuuman älytv oli tarjolla normaalin telkkarin hinnalla. Tilaisuudesta oli vaikea kieltäytyä. Niinpä päätös tuli tehtyä pikaisesti  ja telkkari hankittua. Sen jälkeen telkkaria on tullut katseltua tavallisena ruutuna, mihin se on luontevasti soveltunut. Ja vasta nyt on tullut hyödynnettyä älytv:n mukavia ominaisuuksia. Paljon on turhaa ja toimimatonta, mutta on myös mukavia ominaisuuksia. Eri laitteita pystyy yhdistämään toisiinsa mukavasti. Läppäri, konsoli, ja kännykkä ovat yhteydessä telkkariin. Vasta viime päivinä on tullut tutkittua näitä ominaisuuksia. 3D-on täysin turha juttu, mutta hetken sitä voi katsoa kovasti mielellään.

Ukrainan tilanne on yhä akuutti, mutta erittäin epäselvä. Venäjä on käyttäytynyt aggressiivisesti ja käytännössä miehittänyt Krimin niemimaan. Seuraavista askelista ei ole tietoa. Onko kenties Venäjän intresseissä edetä Ukrainan puolelle laajemminkin. Pahin, eli  sotilaallinen konfliktiki on vielä täysin mahdollinen.

Tämä on samalla vakava muistutus Venäjän naapureille siitä, että uskottava puolustus kannattaa olla. Tsaarin röyhkeydellä ei näytä olevan rajoja, jos sille päälle sattuu. Sotilaallisesti uhkaavat tilanteet saattavat syntyä hyvinkin nopeasti ja silloin on oltava valmiina. Kysymys on siitä, kuinka kova hinta vaaditaan maan asioihin sotkeutumisesta. Jos ymmärretään, se että vastapuoli on valmis puolustautumaan, intokin saattaa paremmin hiipua. Kansainvälisesti hinta muodostuu joka tapauksessa korkeaksi.

Vointi ollut muuten hyvä, mutta lihassäryt ja krampit selässä ovat vaivanneet. Lämpötyyny on ollut kovasti hyödyksi, kuten myös sauna.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti