lauantai 30. marraskuuta 2013

Rakenneuudistusta etsimässä

Tänään ollut "älä osta mitään"-päivä.

Liikennevirasto otti tämän kovin kirjaimellisesti, sillä se kumosi tekemänsä jäänmurtajan hankintapäätöksen, jotka oli jo ehditty uusisoida.

Hallitus tuli suurieleisesti ulos, kuten sillä on tapana ollut mutta kovin vähän oli valmista ja konkretiaa, kuten tapana on ollut. Ei mitään uutta siis. Optimististen arvioiden  mukaan eteepäin on menty. Kuulostaa Antti Muuriselta tappion jälkeen.

Vanhustenhuollosta säästetään 300 milj. euroa, mikä kuulostaa tosi isolta summalta etenkin kun vanhustenhuollosta on muutenkin kovin karu kuva. Vaikea käsittää tuota lukua.

Hurja oli myös 195 miljoonaa toisen asteen oppilaitoksilta samalla kun oppivelvollisuusikää nostetaan vuodella. Kuulostaa melkoiselta haasteelta.

Aamun jälkiviisaissa Nokian entinen toimitusjohtaja Kalle Isokallio esitti mielestään helpon tavan saada kuntatalous kuntoon. Kuntien yhteisbudjetti on noin 50 mrd ja säästötarve 1 mrd eli 2 %. Tämän 2 % Isokallio säästäisi pudottamalla kuntatyöntekijöiden palkat vuoden 2010-tasolle ja näin kuntatalous olisi hänen mukaansa huppukunnossa. Onko se tosiaan näin helppoa?

Pirkka-Pekka Petelius oli haastattelussa. Aiheena oli 1980-luku, jota PPP oli värittämässä omalla panoksellaan. Joskus tulee vastaan niitä henkilöitä, joiden sanat osuvat maaliinsa, tulevat kohti ja  jäävät resonoimaan. PPP:n kohdalla kävi näin.

Vointi oli tänään hyvä, univajetta vähän toki oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti