torstai 21. marraskuuta 2013

Hedelmäpelivoitot kansalle

Osasi tänä aamuna olla kova väsy. Voi olla, että tämä on sitä aikaa kun luonnon omassa järjestelmässä karhujen pitäisi mennä talviunille tai nukkua ainakin tosi pitkään. Lyhyet yöunet voi olla toinen selitys ja kuutamo kolmas. Paljon sisältöä mahtunut tähän päivään ja silti taas tuntuu, että minne se päivä oikein hävisi. Huomenna on jännää se, että keli saattaa olla erittäin talvinen, mikä olisi aika mielenkiintoinen inssikeli.

Ronaldo sitten voitti Zlatanin 3-2. On ne vaan taitavia!

Veikkauksen ja Raha-automaattiyhdistyksen rahapelimonopolit saavat jatkua Suomessa. EU-komissio veti pois kanteensa Suomen tiukkaa säännöstelyä vastaan. Aivan pienistä pajatsovoitoista ei puhuta uhkapelien alueella.  Veikkauksen kautta jaetaan rahaa vuosittain 500 miljoonaa taiteen, urheilun ja kulttuurin hyväksi. Toinen toimija, yksikätisiä rosvoja ylläpitävä RAY, tukee sosiaali- ja terveysalan järjestöjä 300 miljoonaalla eurolla.

Monet kyseenalaistavat monopolit vanhanaikaisina. Itse olen samaa mieltä muutamin poikkeuksin. Rahapelit on yksi tällainen. Vaihtoehtona nykymenolle olisi se, että pelaajien rahat menisivät ahneille ulkomaisille toimijoille, jotka vähät välittävät vastuullisesta pelaamisesta. Nyt yhteiskunnalle saadaan lähes miljardi takaisin, mikä on summana merkittävä. Toinen asia, jossa ymmärrän tiukan säätelyn on taksiala. Ruotsissa on luovuttu tästä, mikä on tuonut turhaa ennakoimattomuutta taksialalle; taksikyyti voi pahimmassa tapauksessa maksaa melkein mitä tahansa. Minun puolestani apteekit saavat myös pitää tiukan säännöstelynsä.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti