keskiviikko 27. marraskuuta 2013

USA:n valtimolla uudelleen

Aamulla oli harvinaisen väsy ja takkuisuutta jatkui iltapäivään saakka. Vasta kunnon unet kirkastivat olon erinomaiseksi. Yöunet olivat keskimääräistä pidemmät, mutta eivät kuitenkaan riittävät. Ilmeisesti heräämisaika oli unisyklin väärässä kohdassa, kun olosta tuli niin takkuinen.  

USA:n valtimoilla on neliosainen dokumenttisarja, joka tästä päivästä alkaen lähetetään uusintoina. Aiheina ovat ruoka, energia, liikenne ja teolisuus. Kysymyksessä on mahtipontinen huippudokumentti USA:n infrastruktuurista.  joka ainakin minua valaisi kovasti. Eipä sitä ole tullut mietittyä USA:n toimintaa kovinkaan tarkasti, joten uusia näkökulmia aukesi runsaasti. Myös USA:n valtava haavoittuvuus tuli hyvin esille. Sähkökatkos tietyssä paikassa sammuttaa valot puolesta valtakunnasta.

Kysymyksessä erinomainen sarja, jota moneen kertaan katselleena voin suositella. Helsingin Sanomien arvostelijalle oli jäänyt ristiriitainen kuva tämän päivän jaksosta. Hän epäili, että sarjassa pyritään rakentamaan amerikkalaista isänmaallisuutta ja  kansallistuntoa kertomalla vain myönteisiä asioita. Arvioija toteaa lopuksi kuitenkin itsekin, että myös kriittisiä puolia tulee esille mm. nautojen ruokintaan liittyen. Maissi, tuo ihmekasvi sopii moneen asiaan, mutta lehmän ravinnoksi olisi parempiakin vaihtoehtoja. Ja kyllähän amerikkalaisuutta sarjassa pönkitetään, mutta itse en osannut pitää sitä kovinkaan vakavana rikoksena. USA:sta on tullut niin paljon negatiivista kuluneen vuosikymmenen aikana, että kerrankin leppoinen lähestymistapa ei minua haittaa.  






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti