keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Hitaasti lämpiävää sorttia


Lähti hitaasti käyntiin tämä päivä, mutta lähtipä kuitenkin. Seurasin toisella korvalla ja silmällä pari tuntia tv:stä live-selostusta shakkiottelusta! Uskomatonta, että shakkiotteluun saadaan  mertarannan tauoton selostus, vaikka siinä ei mitään oikein tunnu tapahtuvan. Mutta spekuloida voi loputtamasti seuraavilla siirroilla, ottaa esimerkkejä historiasta jne. Lopputulokset sentään ovat toistaiseksi olleet pitkästyttäviä. Neljäs tasapeli tuli neljästä ottelusta.

Digitaalista maailmaa olen ottanut pohtiakseni ja sitä miten paljon maailma muuttuu internetin myötä. Erikoisliikkeiden ja monen muun kaupankäynnin siirtyminen nettiin on selviö. Tästä kirjoittelin pari päivää sitten. Ilmiöön liittyy sekin, että osa ihmisistä ei millään halua nähdä digiajan mahdollisuuksia. Kerran totesin kauppa-auton kuljettajalle, että en löytänyt aikatauluja netistä ja hän katsoi minua ihmetellen. Ei kai sitä nyt netissä kauppa-autot ole. Uskon kyllä, että näkyvyys netissä lisäisi hänenkin asiakkaitaan. Vanhukset tuskin  nettiä lukisivat, mutta esimerkiksi perheenäidit varmasti mielellään tietäisivät, milloin voisivat tehdä täydennysostoja, hakea vaippoja tai leipää myymäläautosta. Iso vaiva sopivan sivun tekeminen ei varmasti olisi.

Toinen juttu on, että siirtyykö elintarvikekauppa missä määrin nettiin. Lapsuudestani muistan, että maanantaipäivisin paikalliseen kauppaan sai soittaa kauppalistan ja pakettiautolla tavarat toimitettiin kotiin. Sinänsä nettitilaamisessa ei ole mitään aivan uutta, valinnat vain ovat netin kautta. Luulen kuitenkin, että kaupassakäynti on monille mukava rituaali joka halutaan suorittaa kaikella hartaudella. Kaupungeissa on kokeiltu valmiita perheille tarkoitettuja ruokakasseja vaihtelevalla menestyksellä. Kauppiaalle ruokaostoksissa ei luultavasti tule samanlaista etua, kuin vaikka kirjakaupan alalla, joten siitäkin syystä arvelen että se ei ideana tule menestymään lähiaikoina. Toimittamseenkin liittyy oma haasteensa. Mihinkäs maidot jätetään kesäkuumalla, jos vastaanottaja ei satu olemaan kotosalla.

Lotus on ilmeisesti keksinyt käyttää suomalaiskuljettajia, koska heille ei tarvitse maksaa palkkaa. No ei sentään, hieno tilaisuus avautunut Heikille. Valitettavasti en uskalla odottaa Heikiltä menestystä kahdessa viimeisessä kisassa. Näin siitä huolimatta, että hän on erittäin nopeasti oppiva kuljettaja. Itse olen oikein positiivisesti yllättynyt jokaisesta pisteestä, jotka hän saavuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti