maanantai 18. marraskuuta 2013

Vaihtelevaa vointia



Google ja Microsoft saivat vihdoin paikattua melkoisen epäkohdan netissä. Tähän asti se on ollut kaikenlaisten namusetien paratiisi. Nyt tukittiin iso joukko sellaisia hakusanoja, joilla lapsiin kohdistuvaa sopimatonta materiaalia on voinut hakea. Miksei tätä ole saatu aikaiseksi jo 15 vuotta sitten? Netti on saanut pitkään mellastaa anarkistisena, mutta nyt alkavat säännöt ja lait purra silläkin alueella. Ja ei kai se sananvapauden näkökulmasta mikään ongelma ole, jos sairaat jammut eivät kaikkea haluamaansa saa.

Eilen formultakommenteista jäi mainitsematta Valtteri Bottaksen kahdeksas tila, mikä oli hieno saavutus eli oikeastaan tallin koko kauden ehdottomasti paras suoritus. Ja ohitustilanteissa hänellä näytti olevan riittävää kovuutta, sellaista mitä hyvältä kuskilta vaaditaan.

Kärpät on voittanut 15 ottelua peräkkäin, mikä on kaikkien aikojen ennätys liigassa. Kärpillä on ollut vaikeita vuosia, mutta nyt on koko Pohjois-Suomen ylpeys taas löytänyt oikeat nuotit.  Joitakin vuosia sitten puhuttiin, miten Helsingin ulkopuolelle on vaikea saada pelaajia lähtemään. Viime aikoina on ollut valtavan hienoa seurata, kun kiekkomenestystä on ollut muuallakin: Porissa, Jyväskylässä, Lahdessa, Kuopiossa, Savonlinnassa ja siis Oulussa. Pienet paikkakunnat ovat näyttäneet, että muuallakin kuin Helsingissä voidaan tehdä asioita tosi hyvin. Ja ilmeisesti on eletty suu säkkiä myöden toisin kuin jalkapallossa, jossa taas on tehty todella huonoja taloudellisia tuloksia. Jyväskylässä ja Kuopiossa ainakin on ollut talousmiehillä homma hukassa.

MM-jalkapallon jatkokarsinnan toiset osat ovat ovella. Ruotsi lähtee kotona 0-1-tilanteesta toiseen peliin. Ruotsi hoitaa ottelun vaikka haaste on hirvittävä. Ranska on 0-2 tappiolla Ukrainaa vastaan vieraissa. Kova on Ranskankin haaste. Olisi melkoinen pommi, jos Ranska putoaisi jo tässä vaiheessa. Pitäisi diivailut jättää vähiin. Suloinen Islanti lähtee vieraissa Kroatiaa vastaan tasatilanteesta. Vaikka ruotsalaisen Lagerbäckin joukoille niin menetystä toivoisi, taitaa edessä olla tekemätön paikka. Neljännessä otteluparissa Kreikka on jo varma jatkaja.

Vointi ollut tänään tavallista vaihtelevampi. Ollut henkisestikin rankkoja hetkiä ja sitten aivan mainota vointia. Olen pitänyt kirkasvalolamppua päällä pitkiä aikoja. Tänään melkein nukahdin lepotuoliin valon ääreen ja kuvittelin olevani jossakin etelän auringossa. Mielikuvaharjoituksena se toimi hyvin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti