perjantai 22. marraskuuta 2013

Merkkipäivä aikuisen elämässä



Vointi ollut tänään tosi hyvä, kuntoiltua tuli kolmen shakkiottelun verran.  MM-ottelussa Magnus Carlsen otti tänään voiton riskipeliä pelanneen Anandin kustannuksella. Tilanne on nyt 6-3, joten Carlsenille riittää huomenna tasapeli mestaruuteen. Hauskana yksityiskohtana oli se, että pelaajat jäivät paikoilleen moneksi minuutiksi juttelemaan ottelun jälkeen. Anandin riskinotosta seurasi se, etttä pelissä oli runsaasti variaatioita, joita ennemmin ei koskaan ole nähty huippuotteluissa. Pelaajat haastattelivat toisiaan, mitä olivat ajatelleet eri tilanteissa. Mielenkiintoista, että raa'assa MM-taistelussa kiinnostus lajiin on niin kova, että vastustajan kanssa on varaa käydä pelifilosofisia keskusteluja.

Lehdistö sai odottaa vuoroaan vielä lisää, kun pelaajat  joutuivat doping-testiin. Shakissa dopingtesti on asiana jotenkin huvittava, mutta on ajateltavissa että rauhoittavilla lääkkeillä tai ADHD-lääkkeillä voisi olla vaikutusta suorituskykyyn. Ilmeisesti on halua osoittaa myös kv. olympiakomitealle yhteistyöhalukkuutta, koska shakki pyrkii mukaan olympialaisiin.    

Kolme ratinpyörittäjää löytyy nyt tästä taloudesta. Kortti tuli ennen talvea eli kello neljäätoista, jolloin lumi peitti maan. Etappi tämäkin aikuisen elämässä. Ennen niitä sai kuskata ties minne. Nyt saa itse olla kuskattavana. Ainakin kodin pääkuskiksi ilmoittautui tarjokas. Niin ne linnut lähtevät pesästä ja autot tallista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti