sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Voi nuorten kuntoa...

Pieleen meni veikkailut, Jori voitti julkkisBB:n ja se siitä sarjasta. Päivä ollut eilisen tavoin tosi uninen. Kolmet päiväunet tullut nukuttua, mutta mikä parasta: o lo alkaa tuntua virkeältä. Hyvä se.

Sää on muuttumassa kylmemmäksi ensi viikolla. Valitettavasti. Syksyn lämpö ollut upea, samoin värit.  Talvirenkaat saa nyt  sitten katsoa esille.

Voi nuorten kuntoa. Variskan koulun poikien liikunnanopettaja on seurannut neljännesvuosisadan 2000 metrin juoksuaikoja. 25 vuotta sitten 84 % pojista juoksi 2000 metrin testissä alle kymmenen minuutin. Nykyään lukeman on 29 %. Puhutaan 2400 metrin vauhdista cooperin testissä, mikä ei aivan vaadi superlahjakkuutta. Muutosta voi tuskin riittävästi dramatisoida. Hämäävä tekijä on toki se, että nykynuori ei ole valmis laittamaan itseään yhtä tiukille kuin edelliset sukupolvet. Moni pystyisi kyllä parempaan. Muutenkin juoksemisen status on muuttunut. Entisaikoina Suomi "juostiin maailmankartalle", nykyään juoksun arvo on paljon vähäisempi. Kyseessä olivat siis pojat, veikkaan että tyttöjen puolella muutos ei ole samanlainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti