keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Karsinnat paketissa

Ranska - Suomi 3-0

Suomi pelasi välillä tosi hyvää peliä. Parasta oli pelirohkeus. Palloa uskallettiin pelata omille ahtaissakin väleissä. Eikä enää tapahdu mitään älyttömiä kohelluksia. Toki lopussa loppui bensa pahasti eikä Joona Toivio varmaan muistele iltaansa mielellään. Vaihtomiehenä tuli sisään ja oli mukana molemmissa takaiskumaaleissa.  Toinen positiivinen asia on kommentaattori Juha Malinen, jonka kommentointia on nautinto seurata. Ymmärtää peliä tosi hyvin ja valitsee oikeat sanat kuvaamaan tilanteita. Auttaa katsojaa ymmärtämään peliä muita kommentaattoreita syvemmin tai oikeastaan yksinkertaisemmin.  Jälki näkyy myös seurajoukkueessa. Nostanut tällä kaudella huonoimman joukkueen mitalitaisteluun. Kun hän tuli peräsimeen, joukkueen pistekeskiarvo oli 0,5. Sen jälkeen pinnoja tullut 2/ottelu. Sensaatiomainen muutosjohtaja.  

Suomi valmistautuu seuraaviin karsintoihin. Uusi pelisysteemi on nyt ajettu sisään. Joukkuehenki on ollut hyvä ja hyviä hetkiä ollut pelillisestikin. On takuttu kovien maiden mukana aivan tasapäisestikin. Ongelmana on maalinteko, huippuhyökkääjiä puuttuu. Toinen pelaajatyyppi, joka loistaa poissaolollaan, on alemman keskikentän pelaajat. Tainio pystyy 60 min hoitamaan kohtuullisesti, vaikkei mikään kovin luova pelaaja olekaan. Pystyy kuitenkin omien sanojensa mukaan "potkimaan jaloille sopivasti" Hänellä ikää jo 34 vuotta, joten uusia pitäisi pian olla tulossa. Ilman riittävää pelaajamateriaalia mikään joukkue ei pääse arvokisoihin, joten toivottavasti sopivia tyyppejä on tulossa nuorista.

---
Koulusta kommentti näin syyslomalla. Ruotsissa ja Norjassa on paljon ideologista kannatusta läksyttömyydellä. Pidetään epätasa-arvoa lisäävänä ja oppilaita stressaavana asiana. Suomen menestystä koulutuksen alalla ihmetellään länsinaapureissa ja erääksi syyksi epäillään kotiläksyjä. Ministeritasollakin on nyt otettu varovaisesti kantaa kotiläksyjen puolesta.

Vointi ollut vaihteeksi parempi. Vuoteen ensimmäiset juoksuaskeleet tuli otettua, mikä tuntui epätodelliselta. (no ei niitä kovin montaa ollut, eikä vauhti kummoinen ollut). Pimenevien iltojen piristykseksi olen lisääntyvässä määrin käyttämässä musiikin virkistävää voimaa, mutta siitä en vielä kerro sen enempää. Lisää lähitulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti