sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Stressi

Vointi ollut edelleen aivan hyvä.

Stressi tullut vastaan mediassa useammalla areenalla. Isosta asiasta on kyse. Erittäin monet ihmiset altistuvat työssään stressille ja sen mukanaan tuomille haitoille. Taustalla on useita asioita. Työn luonne on muuttunut entistä hektisemmäksi: Työmäärä on lisääntynyt. Jos väkeä vähennetään, niin jäljellä olevat tekevät samat työt.

Aivoja kuormittavaa on myös hektisyys ja siihen liittyvät keskeytykset. Varsinkin luovassa työssä keskeytykset ovat tosi iso harmi; heikentävät luovuutta ja älykkyyttä. Itselleni avokonttorit ovat kauhistus. Jatkuvassa metelissä oleminen heikentää työntekoa.

Esitettiin myös ajatus, että stressi ja hektinen elämäntapa voivat monesti olla itse valittuja tiloja, että kysymys ei olisikaan ulkoisesta tekijästä. Esitettiin, että kysymys voi olla luopumisen vaikeudesta. Kaikkea ei voi tehdä mitä haluaisi. Astia on jossakin vaiheessa täynnä.

Sitten esitettiin vielä, että stressin taustalla on kuolemanpelko. Elämän rankin fakta halutaan unohtaa täyttämällä aika turhemmilla asioilla. Hiljaisuushan voisi tuoda mieleen kaikenlaisia mörköjä. Paljon sanottu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti