tiistai 1. lokakuuta 2013

Nuokuttu päivä

Oli väsynyt päivä. Syynä oli lyhyesti nukuttu yö. Ja siihen syy siihen oli aika pöhkö. Heräsin 3.30 ja luin kännykästä uutiset kuten tapana on. En vaan millään malttanut mennä nukkumaan, kun elämä on niin mahtavaa ja tuntuu hyvältä. No sitten päivä onkin nuokuttu puolikoomassa.

Vähemmistöhallitus on Suomessa vieras käsite. Kai sellaisiakin joskus on ollut, mutta siitä täytyy olla aikaa. Norjassa on väännetty hallituspohjasta pitkään ja nyt sitten syntyi hallituspohja, vähemmistöhallitus. Kuulostaa aivan vieraalta, mutta niin se vain on. Paikallisesta Kokoomuksesta (Höyre) tuli hallituksen muodostaja ja se sai kaverikseen maahanmuuttokriittisen oikeistopopulistisen puolueen (Edistuspuolue). Keskustaoikeistoliberaali (Venstre) ja kristilliset eivät suostuneet Edistyspuolueen kanssa hallitukseen, jolloin neljän puolueen porvarihallitus jäi toteutumatta.

Vaihtoehdoksi jäi kahden puolueen vähemmistöhallitus. Silti Vasemmmisto ja Kristilliset olivat mukana vaikuttamassa hallitusohjelmaan, jossa esimerkiksi koulun uskonnonopetusta lisättiin kristillisten toiveesta. Nämä puolueet ovat oppositiossa porvarihengessä rakentavia ja on mahdollista, että astuvat vielä hallitukseen. Aika käsittämätön kuvio, mutta voihan asiat noinkin sopia. Se on vielä sanottava, että Edistyspuolue joutui tekemään valtavia kompromisseja vaalilupauksiinsa nähden. Siinä mielessä hallituspaikka ei tullut halvalla.

Päivän huvittavin uutinen oli Jyväskylästä. Siellä on paikallisen kaupan pihalla sama mies jäänyt viisi kertaa auton alle kesän aikana! Ilmeisesti miehellä on erityisen huono tuuri peruuttavien autojen kanssa. Tunnen myötätuntoa miestä kohtaan. Siis, ajatella, jos on viisi kertaa kesässä käymässä Gigantissa ja jokaikinen kerta jää auton päälle ajamaksi ja vielä selviää hengissä. Hän todella haluaa olla Gigantin asiakas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti