keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Outo sarjamurhaaja

Suomessa eräs oikeustapaus on ollut hyvin hämmentävä viime aikoina. Kyseinen tapaus voi jäädä epäselväksi ikusiksi ajoiksi, koska sekavuus asian ympärillä tuntuu vain lisääntyvän. Mutta on ruotsalaisillakin oma erikoinen oikeusjuttunsa.

Sture Bergwall on merkillinen tapaus rikoshistoriassa ja melkoinen mittari oikeusvaltion toiminnalle, jossa todistustaakka on syyttäjällä. Bergwall on/oli Ruotsin kuuluisin sarjamurhaaja. Nyt ajankohtaisena asiana on se, että pitäisikö hänet päästää vapauteen vai pitää psykiatrisen hoidon piirissä.

Hänen tarinansa on se, että 90-luvun alkupuolella hän tunnusti 20 murhaa, jotka olivat tapahtuneet Pohjoismaissa mm. Suomessa. Hän sai elinkautisen kahdeksasta murhasta. Vuonna 2008 hän perui tunnustuksensa ja nyt tuomiot on peruttu, viimeisin viime kesänä. Tuomiot perustuivat tunnustuksiin eikä teknistä näyttöä ollut. Bergwall väittää tunnustusten perustuvan lääkityksen aiheuttamiin hallusinaatioihin. Tapaus on erittäin nolo oikeusjärjestelmän kannalta. Toisaalta se kertoo siitä, että systeemillä on varaa myöntää olleensä väärässä.

Vointi ollut kohtuullinen tänään, mutta fyysinen aktiivisuus ollut hyvin alhainen.

PS Eilinen päivitys saatiin teknisistä postattua valitettavasti vasta tänään. Pahoittelut siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti