tiistai 8. lokakuuta 2013

Suomen aikuisten perustiedot kestää vertailun

Päivän kohokohtana oli pieni visiitti kauppa-autolle mummojen seassa. Varmaan olen kyllä outo ilmestys kyseisessä paikassa.

Nettipokeria (ei rahasta!) ovat yrittäneet opettaa pelaamaan ja olin kuulemma "hyvä tekemään erikoisia" ratkaisuja. En osannut ottaa kehuna, enkä kyllä oikein sisuuntuakaan. En jäänyt koukkuun lajiin.

Suomalaiset ovat pärjänneet erinomaisen hyvin OECD:n aikuisten perustaitoja mittaavassa tutkimuksessa.

http://www.oecd.org/site/piaac/Skills%20volume%201%20(eng)--full%20v8--eBook%20(01%2010%202013).pdf

Maailmalla on uutisoitu tutkimuksesta laajasti. Suuret maat, kuten USA, Englanti ja Saksa ovat kaukana Suomen takana ja ruotivat itseään kovasti, missä siellä mennään pieleen. Onkohan täällä koto-Suomessa ymmärretty, millainen tunnustus tämä on. Protestanttinen työmoraali, Itä-Saksasta tuotu peruskoulu, luova nokkeluus, avoimuus uusia ideoita kohtaan ovat menestystekijöitä. Mutta töitä täytyy tehdä jatkossa entistä lujemmin, jotta asema säilyy.

Uni meinaa jäädä vähälle turhankin säännöllisesti. Tuntuu, että mikään aika vuorokaudesta ei oikein ole hyvä nukkumiselle. Joku valvoo illasta, joku aamusta ja päivällä on omat tapahtumansa. Mutta toisaalta, sehän on parasta kun on elämää ympärillä.

PS Jo ovat maailmankirjat sekaisin, kun kärkiottelussa pelaavat Pelicans ja Ilves. Pelicansilla seitsemän pisteen kaula seuraavaan. Kukahan olisi uskonut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti