lauantai 19. lokakuuta 2013

Ilonaiheita

Pientä vilustumisoiretta ollut. Kuitenkin aktiivinen ja hyvä päivä monin tavoin. Olen nauttinut hyvästä ruoasta ja hyvästä seurasta. Niin ja olenhan nauttinut hyvästä musiikista ja parista telkkariohjelmastsa. Ja toki monesta muustakin asiasta, jopa pienestä työnteosta. Eihän se silloin voi kovin huono päivä olla.

Olen vasta hiljattain tajunnut miten "Skavlan"-niminen talkshow lähetetään yhtaikaa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa (Yle fem). Satunnaisesti olen ohjelmaa katsonut ja laadukkaaksi todennut. Siinä olisi vaikkapa Sarasvuolla katsottavaa, miten talkshowta vedetään sujuvasti. Isäntä voi olla vahva, mutta hänen ei kannata kietoa huomiota itsensä ympärille eikä ainakaan kehua itseään. Taitavuus tulee kyllä ilmi muullakin tavalla. Heidi Hautalan haastattelu oli mielestäni Sarasvuolta harvinaisen huono. Hän nuoli entisen ministerin varpaita noin kuvannollisessa mielessä. Ei olisi tarvinnut. Toimittajan normaali kriittisyys oli tipotiessään. Katsojalle vaivaannuttava kokemus.

Doping-oikeudenkäynnissä julkaistiin tuomiot, ehdollista tuli. 15-vuotta on oikeuslaitosta vaivattu kyseisellä asialla. Todistaja ei saa valehdella: se tuli varmasti selväksi eri osapuolille ja kansalle laajasti. Sotkusta tuli selvästi itseään suurempi. Onneksi se on nyt ohi. Tuskin kukaan haluaa asiaa enää valittamalla pitkittää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti