maanantai 28. lokakuuta 2013

Myrsky tulee?

Voinniltaan ollut hieno päivä tänäänkin. Toki iltaa kohti alkaa jo vähän piiputtaa, mutta ei se haittaa. Syksyn mollivoittoisuutta on torjuttu kirkasvalolampulla ja musiikilla.

Päivän ykkösuutinen eri maissa näyttää olevan myrsky, joka on tulossa. Yleensä on niin, että kun varaudutaan myrskyyn, niin silloin se menettää voimansa. Saa nähdä miten nyt käy, onhan tuossa ainesta puhuriksi. Britanniasta tuli melkoisia kuvia, joissa ihmiset liukuvat istuen katua pitkin tuulen vaikutuksesta.

Kimille ei näytä olevan helppoa tien antaminen tallikaverille. Olisi säilyttänyt maineensa paremmin, jos olisi päästänyt nopeamman tallikaverin reilusti ohi ja antanut kehut päälle. Nyt meni pisteet monien silmissä, kun yritti väkisin pitää toisen takana. Tiimipelistä on kuitenkin lajissa kysymys ja tallin sisällä on sopimus siitä, että nopeampi saa mennä omaa vauhtiaan.

Latvalakin oli suu mutrussa, kun tallikaveri meni ohi että vilahti. Et tarvitsisi, kaikki tietää että Ogier on paras ja Latvalan lähtöpaikka toivottoman vaikea. Latvala saisi olla iloinen siitä, että ajo sujui virheettä koko viikonlopun. Sitä tapahtuu siksipä harvoin. Nyt on hyvä lähteä kohti voittotaistelua jatkossa. Hirvonen sen sijaan menettänyt vauhtinsa täysin, vaikka kolmas tila tulikin. Voi olla työpaikka tiukassa ensi vuodelle noilla näytöillä.

Mielenkiintoinen keskustelu on viriämässä julkisuudessa. Keskustelu, jossa ollaan aivan keskeisen peruskysymyksen äärellä. Missä määrin yksilön pitää pitää huolta itsestään ja missä määrin vastuu kuuluu yhteiskunnalle? Pitäisikö antaa verohelpotuksia niille ihmisille, jotka pitävät huolta terveydestään? Vai pitäisikö ihmisellä olla maksimaalinen mahdollisuus ja oikeus päättää omista asioistaan eli esim syödä epäterveellisesti ja olla kuntoilematta. Kuka tietää, mutta järki sanoisi yhteiskunnan terveydenhuollon muuttuessa sietämättömän kalliiksi, että jotain pitää tehdä. Mutta millä keinoilla?

Presidentti Niinistö kaipaa kouluihin luokkayhteisöjä takaisin. Lukio on luokaton ja siellä kysymys yhteisöllisyydestä on asiallinen, mutta peruskoulu on yhä luokkamuotoinen tiettävästi. Olisivatpa huolenaiheet useamminkin pelkkiä väärinkäsityksiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti