lauantai 12. lokakuuta 2013

Deppispäivä

Unta on mennyt palloon aika paljon, velkojakin tullut maksettua. Muuten olo ollut vähän synkkä. Niin paljon tapahtunut viime aikoina, että kuminauhan pitää antaa palautua välillä.

Jullkis-BB loppuu huomenna. Viisi kilpailijaa jäljellä. Mukana kaksi naista, kaksi homomiestä ja  yksi heteromies. Homous on nykyään niin muotia, että voiton voisi olettaa menevän sille osastolle, vaikka jakavatkin samoja ääniä. Aleksi on osoittautunut talossa  tunne-elämältään tasapainoiseksi ihmiseksi, joten hänellä voisi olla mahdollisuudet voittoon. Siispä veikkaan häntä voittajaksi. Huomenna tiedetään enemmän.

BB:n formaatti on nerokkaasti rakennettu. Siinä symboloituu elämän iso kuva mielenkiintoisesti. Eletään ryhmässä (laumassa) ja pyritään tulemaan toimeen siinä. Sitten joukosta poistuu jatkuvasti väkeä ja saadaan jättää hyvästejä. Aivan kuten elävässä elämässä, BB ylimpänä tuomarina symboloituu jumalaksi, joka ylhäältä seuraa ihmisten tekemisiä valvovalla katseella. Välillä BB palkitsee ja välillä hän rankaisee. Monet sosiaalipsykologian ilmiöt tulevat esille mielenkiintoisesti, riippuen toki tehtävistä. Julkkis BB:n tehtävät ovat olleet aika pliisuja. Eniten ohjelman onnistuminen riippuu kuitenkin henkilöistä, jotka ovat mukana. 2006 mukana oli tosi mainioita tyyppejä muutamia ja he toivat sarjaan yllätyksellisyyttä ja syvyyttä. Viime vuosina en ole jaksanut seurata, koska henkilögalleria on ollut niin ohut. Julkkis-BB lässähti aika pian, kun mielenkiintoisimmat tyypit poistuivat sarjasta. Jos  sarjaan saataisiin oikeasti kiinnostavia henkilöitä, siinä olisi paljon potentiaalia. Näyttää kuitenkin siltä, että mielenkiintoisia julkkiksia sarjaan ei saa. Vain elämää ja kaikenlaiset tanssi-sarjat näyttävät onnistuvan tässä paljon paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti