keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Islam-ilta

Hyvävointinen päivä. Elämänriemua täynnä! Legendaarinen kauppa-autokin tuli koettua taas. Paljon pelätty myrsky meni ohi Suomen eteläpuolelta.

Islam-iltaa vietettiin kakkosella. Islamin edustajia oli pyydetty mukaan eri suunnilta. Oli miehiä ja naisia, imaameja ja maallikoita, maahanmuuttajia ja paikallisia, liberaaleja ja konsertavatiiveja.

Kaikille varmasti tuli selväksi islamin kakofonia. Toiset puhuivat jopa kuolemantuomioista ainakin teoreettisenä seurauksena tiettyihin rikkomuksiin. Tämäkin puoli islamissa on, vaikka imaamit olivat aika hiljaa illan aikana.

Itse olen päätymässä omassa ajattelussa siihen, että äärikonservatiivisten suuntausten muutosvoimavara on nuorissa naisissa, jotka ovat riittävän juurevasti sitoutuneita ja kyllin rohkeita vaatimaan kuulluksi tulemista.

Sama koskee vanhoillislestadiolaisia. Siellä jäät ovat alkaneet särkyä ja naisenergia jylisee. Todellisia muutoksia nähtäneen komen vuoden sisällä. Islamissa matka on pitkä, kun puhutaan puolestatoista mrd ihmisestä alkaen Jemenin aavikoilta. Globaalisti islam tuskin viidessäkymmenessä vuodessa kovin paljoa voi uudistua. Kovasti on töitä tiedossa. Avainasemassa on tyttöjen oikeus koulutukseen. Kun naiset pääsevät samalle lähtöviivalle alkaa t

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti