lauantai 30. tammikuuta 2016

Trump-esivaalit lähestyvät

USA;n esivaalissa aletaan lähestyä ensimmäisiä äänestyksiä ja ensimmäisenä vuorossa on Iowa. Pienellä osavaltiolla on ehkä kohtuuttomasti valtaa esimerkin näyttäjänä muille osavaltiolle. Kolmen parhaan ulkopuolelle jäävät eivät nouse puolueensa kärkisijalle. Näin on historia toistanut itseään yhtä poikkeusta lukuunottamatta, joka oli John McCain vuonna 2008.

CNN:llä puhutaan paljon ehdokkaista. Suomalaisiin vaalikeskusteluihin verrattuna sisällöt loistavat poissaolollaan. Puhutaan taktiikasta, sutkautuksia toistetaan ja keskustelua hallitsee 70-vuotta täyttävä miljardööri Donald Trump. Aivan sama, mitä hän puhuu asioista, möläytykset muistetaan. Ja Trump todella on osannut ottaa median haltuunsa omalla tyylillään. En enää uskalla olla ollenkaan varma siitä, että hän putoaa, kun kisa muuttuu vakavaksi. Taitaa olla sellainen härkä, että häntä ei niin vain kaadeta. Oikeastaan Timo Soini parhaimmillaan tulee hänestä mieleen. Toki valovoimassa on eroa. Trump on kuin kirkasvalolamppu tavallisten hehkulamppujen vierellä. Sillä voi olla merkitystä kun valitaan maailman vaikutusvaltaisinta henkilöä.

Vointi oli kohtuullinen, aivan pieneen kauppaneuvotteluun pääsin mukaan, mikä oli oikeastaan äärettömän hauskaa. Autokauppiaaksi en kuitenkaan haluaisi ryhtyä. Siinä on kiehtovat puolensa, mutta myös vastenmieliset. Autokauppias joutuu asemia hakiessaan taiteilemaan totuuden ohuella nuoralla eikä sieltä putoaminen ole hauskaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti