sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Nuoret leijonat lähettivät Kanadan kotiin!

Tapahtui harvinaista. Kanada putosi edellisen kerran neljän joukosta nuorten jääkiekon MM-kisoissa vuonna 1998. Asialla olivat ennen kaikkea samaisena vuonna syntyneet tähdet Jesse Puljujärvi ja Patrick Laine sekä 1997 syntynyt Sebasian Aho.  Suomi pudotti maailman parhaista pelaajista koostuvan joukkueen kylmästi jatkosta maalein 6-5. Erikoinen ottelu, joka voitettiin hyökkäämällä, ei maalivahdilla ja vastahyökkäyksellä kuten Suomen isot voitot yleensä tulevat.

Tupu-Hupu-Lupu (Peltonen-Koivu-Lehtinen) pelasi aikanaan hurlumheikiekkoa, jossa vauhtia riitti. Suomikiekko tuli uudella tavalla maailmankartalle. Tämä Pula-ahon kenttä (Puljujärvi-Laine-Aho) on jotakin vastaavaa, jopa vielä hurjempi. Tupuhupulupulla meinasi usein mennä nurkissa pyörimiseksi, mutta nämä iskevät viiltävällä taidolla ja vauhdilla.Viidessä ottelussa ketju teki 38 pistettä(!) Muut kentät ovat olleet aika vaisuja eikä maalivahtipeli aivan erikoista ole ollut jos omiin menee viidessä ottelussa 18 häkkiä. Ruotsilla on mennyt vastaavassa ajassa viisi maalia. Vanha totuus on, että hyökkäämällä voitetaan otteluita ja puolustamalla mestaruuksia. Siksi en vielä olisi valmis mestaruuksista tai edes loppuottelusta puhumaan. Puolustamisen ja maalivahtipelin pitää parantua paljon. Silti Ruotsi pelkää...
---
Hiihdossa Tour de Ski jatkui yhteislähdöillä. Nämä yhteislähdöt ovat kehittyneet alkuaikojen laumahiihdoista ja loppukirikyttäilyistä kunnon vauhtihiihdoiksi, joissa painetaan menemään räkä poskella tosi meiningillä. Suomen naiset saivat jopa hiukan menestystä aikaan saamalla neljä hiihtäjätärtä kympin joukkoon. Laura Mononen taisi hiihtää elämänsä parhaan hiihdon seitsemännellä sijallaan.

Mäkihypyn tilanne on lohduton. Onneksi ainoa hyppääjä pääsi karsinnasta läpi itse kilpailuun. Suomalaiset ovat jääneet tekniikassa pahasti jälkeen. Tätä valmennusjohto ei oikein myöntänyt Tulosruudussa, mutta ulkomailla suomalaisten ongelma on ollut jo pidempään tiedossa. Laji on niin herkkä, että vanhentuneilla opeilla ei pärjätä. Miksi Kojonkoski, joka oli paras valmentaja 10-15  vuotta sitten on hiljaa? Vai onko hän se, johon kehitys on tyssännyt?

Voinnissa oli ongelmia. Pakkanen tuntuu vaikuttavan kielteisesti vaikka ulkona ei tullut edes oltua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti