torstai 7. tammikuuta 2016

Kylmä loppiainen

Pakkaspäivä ollut tänään, lähes kolmekymmeneen putosi elohopea. Virren 30 sanoin "maa on niin kaunis" ja äänimaailmassa kuivan lumen narskuminen on erittäin upea ja harvinainen ääni.

Loppiainen on vietetty ja muovikuusi kaappiin laitettu. Herkutkin on herkuteltu. Kotona on ollut kovasti ruoanlaittoinnostusta. Itse olen toki ollut vain koemaistajana.Tänään sain maistella ja kommentoida maailman ehdottomasti parhaita pitsoja.

Huomenna monella alkaa arki. Koulupuolella lukiolaiset käynnistävät uurastuksensa. Peruskoululaiset aloittavat vasta ensi viikolla ainakin meidän tapauksessa.

Nukahtaminen meni eilisen kiekkofinaalin jälkeen tosi myöhään. Ja meni varmaan muillakin. Tunnelma oli sen verran korkealla. Katsojia oli tv:n ääressä parhaimmillaan 2,4 miljoonaa. Torilla oli paukkupakkasessa tuhansia ihmisiä juhlimassa mestaruutta. Toivottavasti tämä luo osaltaan sitä innostusta, jota tarvitaan laajemminkin masennusta potevassa Suomessa.

Mikään suuri uutinen tämä ei kiekkomestaruus maailmalla ei ole, ehkä viidessä suurimmassa kiekkomaassa jonkinlaista uutisarvoa on. Onhan siinä toki isojakin maita mukana. Kummallista puolestaan oli se, että Suomessa tuskin huomattiin ilmaveivaaja Mikael Granlundin tekemää NHL-ennätystä eli nopeinta maalia edellisen maalin jälkeen. Aikaa kului 1.7 sekuntia.
----
Olo oli aivan kohtuullinen, vaikka energiaa oli aika vähän.
---
Oikaisu: Taisin sortua väittämään, että kotikisoista ei voittoa ole tullut, mutta toki 1998 Suomi voitti finaalissa jatkoajalla Venäjän 2-1.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti