sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Penkkiurheilijan painajainen

Latvala hörppäsi kakkossijansa ajamalla helpossa paikassa ulos ja rikkomalla autonsa. Samalla hän onnistui töytäisemään katsojaa, jolle ei kuitenkaan käynyt pahasti. Todella huono aloitus kaudelle. Nyt ollaan jo rajusti jäljessä suurinta ennakkosuosikkia.

Suomalaisten urheilupäivä ei ollut muutenkaan kovin kummoinen. Kaisa ei päässyt parinkymmenen joukkoon. Miehiä ei saatu ampumahiihtoon takaa-ajoon mukaan ollenkaan. Mäkihypyssä tilanne oli vielä kurjempi. Siellä ei saatu joukkuetta aikaan lainkaan. Ja vielä muutama vuosi sitten Suomella oli maailman parhaat hyppääjät.  Kitzbühelin legendaarisessa syöksylaskussa tuli valtavia ulosajoja ja kovia loukkaantumisia. Kisa keskeytettiin ennen Suomen Andreas Romarin laskua, mikä oli paras juttu. Riski olisi ollut liian suuri Romarin kaltaiselle rämäpäälle, kun se oli sitä tämän hetken alppiykköselle Svindalillekin. Hänen kautensa katkesi polven rikkoutummiseen. Pomput olivat voineet johtaa pahempaankin. Sen verran rajua oli.

Hyvin monet ovat olleet tekemässä dementiapotilaiden kanssa. Omallakin kohdalla tuo haaste on tullut ajankohtaiseksi. Malttia tuo vaatii aika paljon ja sen ymmärtämistä, että kelloa ei voi kääntää taaksepäin tai edes pysäyttää.  Surun elementti on myös mukana, kun huomaa persoonan etääntyvän ja haalistuvan vähitellen, kadotakseen kokonaan.

Hyvin monet ovat olleet tekemässä myös nettihuijareiden kanssa. Kymmeniä kauppoja olen tehnyt netissä vailla minkäänlaisia ongelmia. Ensimmäinen tulikin vastaan tällä viikolla. Teimme kaupat suhteellisen kalliista tuotteesta, jonka maksoin välittömästi. Kun tavaran lähettämisen aika tuli, hän ei ollutkaan valmis lähettämään tavaraa. Lupasi kuitenkin palauttaa rahat. Saa nähdä, mitä tapahtuu.

Vointi on ollut aika synkkä tänään. Jotkut asiat ovat tuntuneet aika ikäviltä ja mielialakäyrä on ollut profiililtaan kuin öljyn hinta. 25 dollaria oli päivän mieliala.  Fyysinen tila on ollut edelleen kohtuullinen. Pidin lauantain karkkipäivänä, kun sain niin hyvää lakritsaa tuliaisina. Eihän sitä voi päästää kuivumaan. Nyt täytyy muistaaPenkki itselleen sanoa, että huomenna ei ole karkkipäivä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti