tiistai 12. tammikuuta 2016

Tähdet tähdet

1970-luvun populaarikulttuurin suuri suunnannäyttäjä David Bowie on kuollut 69-vuotiaana. Merkillinen androgyyni hahmo on tosin jäänyt itselle aika vieraaksi. Kuvia on toki nähty persoonallisesta tähdestä ja muutama biisikin on ainakin puolituttu.  Omat aikuiset lapset eivät olleet tähän päivään mennessä nimeä juuri rekisteröineet. Sen sijaan itseä vähän vanhemmissa ikäluokissa on käynyt varsinainen kyynelvirta. Surun määrä näyttää rajattomalta, vaikka kysymys onkin "vain" viihdetähdestä. Bowie oli aikanaan suunnannäyttäjä kylmän sodan aikaisessa, identiteettiään ja elämäntapaansa hakevassa Länsi-Euroopassa. Nyt tuon ajan artisteja viedään suorastaan liukuhihnalla ajasta iäisyyteen. Lähes viikottain uutisoidaan jonkun saaneen lähtökutsun. Työt on tehty, on levon aika ja  uusien suunnannäyttäjien vuoro.
---
Tähdistä lisää. Lionel Messi valittiin viidennen kerran vuoden parhaaksi jalkapalloilijaksi maailmassa. 28-vuotiaana hän on tehnyt noin 550 maalia, eikä missään puulaakisarjoissa, vaan maailman kovimmassa liigassa (Espanjan La Liga) ja loput Argentinan maajoukkueessa.

Messin top-20 maalia
 (parhaat lopussa)

Samantasoinen luonnonoikku on pari vuotta vanhempi portugalilainen C.Ronaldo, joka vei samaisen palkinnon ( FIFA;n Kultainen pallo) kahtena edellisenä vuotena. On hyvin erikoista, että miten näiden yksilöiden mieli ja kroppa ovat kestäneet vuodet huipulla eikä loppua menestykselle vielä näy. Aikanaan omat lapsenlapset kysynevät 50-vuoden päästä, että olisiko pitänyt tietää keitä nuo käpyukkelit oikein olivat, kun pappoja niin itkettää.

C.Ronaldon top-20 maalia
---
Omassa voinnissa on käyty tänään syvällä. Bowie ei ollut syynä. Illalla olo onneksi parani. Makuulla oleminen tekee noidankehän. Pitää maata, jottei voisi huonosti ja voi huonosti, kun pitää olla makuulla niin paljon. Liikkumatilaa ei ole liikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti