keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Saavutuksia ja muistamisia

Obama piti viimeisen kansankunnan linja-puheensa. Taloudellisella puolella on nähty kahden presidenttikauden ajalta huikeat näytöt. Työttömyys on puolittunut viiteen prosenttiin ja jo 70 kuukautta peräkkäin työpaikat ovat lisääntyneet USA:ssa. Suomessa kukaan ei uskoisi tällaiseen muutokseen muutamassa vuodessa. Miksei? Mitä ihmeellistä ja erilaista Amerikoissa on tehty? Minulla ei ole tähän vastausta?

Muillakin alueilla näytöt ovat vahvoja. Harmi, että Obaman menestys on jäänyt isojen puolueiden riitojen alle. Välillä tuntuu, että GOP:n ainoana tarkoituksena on ampua alas Obama. Kritiikkiä on tullut lähinnä Syyrian kriisin hoidosta. ISIS pääsi vauhtiin ehkä USA:n vitkastelun kautta. Toivottavasti Obama saa viimeisen työvuotensa ajaksi mahdollisimman hyvin työrauhan. Sieltä voisi olla jotakin tiedossa. Nyt ilmeni tosin sekin ihme, että Republikaanit esittivät kehuja Obamalle. Syynä ilmeisesti yhteinen vihollinen; huikean kansansuosion saanut Donald Trump.

Tero Pitkämäki sai taas kerran vuoden urheilija-palkinnon. Kertoo tietenkin osittain siitä, että tällä hetkellä kansainvälisen tason isoja staroja on todella vähän. Jotkut kritisoivat valintaa, mutta kenelle pytty sitten olisi kuulunut? Timanttiliigan suomalaisia voittajia ei paljon muita ole ollut. Tero on komea esikuva nuorille ja esiintyy aina maltilla, niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Voimasanat ja uhoaminen jätetään median ulkopuolelle. Tälläkin on merkityksensä vaikkapa sponsoreita ajatellen.
---
SJK oli vuoden joukkue. Näin joukkueurheilun kultaisena aikakaudena tämä on upea saavutus. HJK:n ikuiseksi luultu voittosarja saatiin katkaistua. Ensi kaudella Seinäjoelle valmistuvalla uudella stadionilla pelataan Mestarien liigan karsintoja. Siellä olisi kiva olla paikalla. Kova saavutus oli jättää taakseen lentopallo- ja koripallomaajoukkueet, sekä probagandaliigaa menestyksellä pelannut Jokerit.
---
Vointi ollut aika olematon tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti