torstai 19. marraskuuta 2015

Yhteiset vaarat ja varat

Eri maissa ISIS puhuttaa kovast,i ei vähiten USA:ssa, missä vaalikamapanja vaikuttaa kaikkeen.
Turhan paljon on nyt kauhua ilmassa. Totta kai ISIS pyrkii vielä iskemään, mutta sitä ei pidä liikaa miettiä. Meiltäkin lähdetään useamman kerran seuraavina viikkoina maailmalle, mutta aivan turha on jäädä miettimään huonoimpia mahdollisuuksia. Jos elämä halvaantuu liikaa, se on tietynlaista luovuttavmista ISIkselle. Aivan tuoreiden tietojen mukaan ISIS on saanut parhasti siipeensä Ranskassa ja Belgiassa. Luultavasti sen iskukyky on alentuut olennaisesti.

Snowdenia pidettiin sananvapauden suurena evankelistana paljastaessaan USA:n tiedustelun laatua ja laajuutta. Silloin kukaan ei tainnut miettiä asiaa niin, että viranomaistieto voi olla hyvin tärkeää kansalaisten turvallisuuden kannalta. Olisi tärkeä löytää tasapaino tietosuojan ja viranomaistiedon välille. Mielestäni terroristit eivät yhteiskunnan vihollisina ansaitse kovinkaan suurta tietosuojaa, päin vastoin. Poliisin on päästävä kaikkeen tietoon kiinni, millä voi olla merkitystä turvallisuuden kannalta. Jos joku vakoilee läppärin ja kännykän kautta, onko sillä väliä?  Kysymys on laaja, mutta se keskustelu pitää vielä käydä huolella. Jos sitä ei käydä silloin tilanne on heikoin kansalaisen kannalta. Silloin viranomaiset tekevät mitä tahtovat. Toivottavasti historia aikanaan osoittaa Snowdenin olleen hyvän puolella.
---
Tänään tuli tutustuttua uuteen hammashoitolaan Hyttysen kanssa ja tosi hienolta näytti uusissa tiloissa. Jäin pohtimaan kuntalaisten yhteistä omaisuutta. Reilussa kymmmenessä vuodessa kuntaan on peruskorjattu terveyskeskuksen lisäksi koulukeskus, ainakin pari alakoulua ja kulttuurikeskus. Myös kauan haaveillut nuorisotilat, jalkapallohalli ja urheiluhalli on toteutettu. Uskomaton investointirumba on käyty läpi. Sitä ennen oli parikymmmentä hiljaista vuotta erään suuren rakennusliikkeen konkurssin jälkeen. Vaikea kuvitella kunnan tästä vielä vaurastuvan, huippu on ehkä saavutettu, Nyt on tärkeä käyttää tiloja tehokkaasti ja huoltaa niitä hyvin.
---
Vointi on ollut sellainen puolipassiivinen, kipeäkin voisi sanoa.  Silti on ollut paljon hyvää ja plussalle jää kun miettii koko päivän saldoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti