sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Sähköä kaikille!

Aika hyvä päivä, kohtalainen vointi ja mieli. En oikein tiedä tuliko opittua tai oivallettua jotakin päivän aikana. Katselen telkkarista maisemia. Pakko myöntää, että mieli olisi päästä meren äärelle vähän pidemmäksi ajaksi.

Sähkökatkot ovat olleet riesana isossa osassa keskistä Suomea. Yhä on 50 000 taloutta ilman sähköä ja osa on vielä useamman päivän. Siinä onkin miettimistä, miten selvitä,  jos sattuu vaikkapa omistamaan ison maitotilan. Varajärjestelmät täytyy olla kunnossa. Sähköongelmien kanssa olen itse saanut olla oikein onnekas. En äkkisseltään muista  koskaan joutuneeni kokemaan merkittävää sähkökatkosta.
---
Talvilajeissa aletaan olla kilpailukauden kynnyksellä. Mäkihypyssä jo aloiteltiin. Hyvältä ei näytä sillä saralla. Jälkeen on jääty pahasti kilpakumppaneista. Valmentaja pitäisi äkkiä saada ulkomailta.Suomalaiset elävät sellaisessa uskossa, että täällä olisi paras tietotaito. Asia on päinvastoin. Toisin oli ehkä 10 vuotta sitten.

Hiihto on suomalaisille rakas laji. Sieltä uskon tulevan menestystä paljon ensi talvena. Muutamalla urheilijalla on niin pelottavan uskottava ilme päällä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti